Hírek

2004.12.28. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

II. kerület SZABÁLYOZÁS
Megkezdték a kerületi szabályozási terv kidolgozását a Felső Zöldmáli út–Barlang utca–Zsindely utca által határolt területre. A terv célja, hogy a fokozottan védett barlangok felszíni környezetében meghatározzák a beépítést és a telkek kialakításának mértékét. (vcs)

III. kerület BÉKÉS ÜNNEPEK
Szebb környezetben és duplájára emelkedett létszámmal dolgoznak a békásmegyeri rendőrök már második hónapja a Medgyessy Ferenc utca 4. szám alatt. Az új rendőrőrs ügyeletesétől megtudtuk: az ünnepek idején semmilyen rendkívüli esemény nem történt a kerületben. (nvzs)

IV. kerület Vetélkedő
Negyedik fordulójához érkezett az újpesti Gyermek- és Ifjúsági Ház ötfordulós „levelezős” játéka. A decemberi fordulóban a Természettudományi Múzeum állandó kiállításaival kapcsolatos kérdéseket kaptak a versenyzők. A január 10-ei fordulóban a Millenniumi Földalatti Vasút Múzeum látnivalóira vonatkozó kérdések lesznek. (fm)

V. kerület Megemlékezés
Salkaházi Sára szociális testvér halálának 60. évfordulója alkalmából emlékülést tartottak tegnap a Központi Papnevelő Intézetben. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek szentmisét mutatott be az egyetemi templomban a nyilasuralom alatt vértanúvá lett apáca boldoggá avatásáért. (ka)

VI. kerület SZILVESZTER
Búcsúzunk az óévtől címmel rendez zenés délutánt a Derűs Alkonyat Nyugdíjas-egyesület. A vidám szilveszteri műsor december 29-én, szerdán délután 3 órakor lesz. Helyszín a polgármesteri hivatal Eötvös utca 3. szám alatti épülete. (rv)

VII. kerület Óévbúcsúztató
Vidám mulatságot rendeznek az Almássy Téri Szabadidőközpontban december 31-én 20 órától. A műsorban magyar nóták, operettdalok és örökzöld slágerek csendülnek fel. (kg)

VIII. kerület Vagyonkezelő
A Józsefvárosi Vagyonkezelő Kft. ügyfélszolgálatát sms üzenettel is értesíteni lehet. A vagyonkezelő sms-száma: 06-20/965- 9115. (fm)

IX. kerület Karbantartás
A téli szünet idején karbantartási munkálatokat végeznek a Ferencvárosi Művelődési Központban. A két ünnep között nincsenek programok. (ka)

X. kerület ÚJÉVI KONCERT
A Kösziként ismert Kőbányai Közösségi Házban újév napján, szombat este nyolc órától az egykori Prognózis együttes vezetője, Vörös István és együttese ad koncertet. (ia)

XI. kerület Kassák Karácsony
Tegnap tartották a kilencedik Kassák Karácsonyt az újbudai fonóban. A zuglói Kassai téren a 70-es és 80-as években működő Kassák Klub legendás helyszíne volt a különböző kulturális próbálkozásoknak. A Szabados György köré csoportosuló zenészek minden évben december 27-én mutatták be új elképzeléseiket. A klub megszűnése után a Fonó Budai Zeneház vállalta a hagyomány továbbvitelét. (tt)

XII. kerület Szelektív hulladékgyűjtés
Dobozprést és gyűjtőládát kapnak a hegyvidéki iskolák az alumínium italdobozok mint hulladékok elkülönített gyűjtésére. (ka)

XIII. kerület Kiárusítás
Az angyalföldi képviselő-testület eladta a Frangepán u. 44/B szám alatti ingatlant az AERA Hungary Ingatlanforgalmazó Kft.-nek összesen 400 millió forintért. (fm)

XIV. kerület ÁLLATKERT
Az ünnepek között is várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert. A kert a szokásos téli menetrend szerint tart nyitva, egyedül december 31-én zárnak kicsit korábban. Bár sok állat ilyenkor téli szállásán tartózkodik, ezek is mind látogathatók. (nvzs)

XVI. kerület Félszáz kimaradt
Ötven utcában nincs még csatorna a kerületben. Ezek összhossza megközelíti a harminc kilométert. A képviselő-testület számítása szerint évi 500 millió forint beruházással három esztendő alatt orvosolni lehetne e hiányosságot. (lma)

XVII. kerület TÁRLAT
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Újlak utcai könyvtárában év végéig látogatható a 20 év képekben című kamarakiállítás. A fotók az intézmény nevezetes rendezvényeit mutatják be. (dná)

XVIII. kerület VENDÉGLÁTÁS
Szilveszteri ebédre várja a rászorulókat az önkormányzat Családsegítő Szolgálata (Üllői út 391.) december 31-én, pénteken, déltől két óráig. (nvzs)

XIX. kerület KÖZÖS SÉTA
A Segítőkéz Gondozó Szolgálat időskorú gondozottjai délelőtt 10-kor a kispesti Nagyboldogasszony-templomot látogatják meg. (dná)

XX. kerület Nehéz járművek
Elfogadta a képviselő-testület a teherforgalom szabályozására vonatkozó rendeletet, amely a Határ, a Nagykőrösi és a Helsinki utat jelöli meg az átmenő nehéz teherforgalom számára. A 3,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek forgalmát korlátozzák egyebek közt a Baross, a Vágóhíd és a Török Flóris, valamint a Kossuth Lajos utcában. (ka)

XXI. kerület Emléktábla
A kerület önkormányzata Bajcsy-Zsilinszky Endre halálának 60. évfordulóján emléktáblát avatott a Bajcsy-Zsilinszky utca 24. szám alatt. (vs)

XXII. kerület JÁTSZÓHÁZ
Karácsonyi játszóházat tartanak tíz órától a városháza dísztermében. A gyerekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, társasjátékozhatnak. (nvzs)

XXIII. kerület ASZFALT
Több aszfaltút lesz Soroksáron. A kerület folytatja a földutak felszámolását. Soroksáron van a legtöbb aszfaltozatlan út Budapesten. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!