Hírek

2004.12.30. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Kisebbségek
Az állami támogatáson felül a kisebbségi önkormányzatok jövő évi működését önkormányzatonként 300 ezer forinttal támogatja a kerület. Kulturális rendezvényeik támogatására pedig 1 millió 500 ezer forintot különített el a testület. (vs)

II. kerület Rendkívüli ülés
A képviselő-testület január 4-én rendkívüli ülést tart, ezen egyetlen napirend szerepel. Módosítani készülnek a Lövőház utca–Ezredes utca–
Kis Rókus utca–Fény utca által határolt terület, azaz a Millenniumi Park építési szabályzatát. (vcs)

III. kerület SÁTORBONTÁS
Véget ért a Polgármesteri Hivatal előtt a karácsonyi vásár.
Az óbudai Fő téren legközelebb a Könyvhét alkalmából állítják fel újra a sátrakat. (nvzs)

IV. kerület Célok
Az újpesti képviselő-testület elfogadta a jövő évi költségvetési elképzelést. A legfontosabb célok között említik a Szent István téri piac és vásárcsarnok szeméttömörítő berendezéseinek megépítését, a Tábor utcai napközis tábor épületeinek újjáépítését. (fm)

V. kerület Év vége
Mesékkel, tánccal gazdagított gyermekszilvesztert tartanak csütörtök este az Aranytíz Művelődési Központban, a téli szüneti napközis tábor szervezésében. (ka)

VI. kerület PARKOLÁSI ENGEDÉLY
Január 31-én mintegy 9 ezer kerületi várakozási engedélye jár le. A 2005. február 1-jétől érvényes engedélyeket és a matricát a polgármesteri hivatal tisztviselői személyesen adják át. (rv)

VII. kerület Segítség cigányzenészeknek
A kerületi Roma Önkormányzat segítséget kíván nyújtani állástalan erzsébetvárosi cigányzenészeknek. Többek között ismertetik azoknak a vendéglátóhelyeknek a címét, ahol még szükség van az élő muzsikaszóra. (kg)

VIII. kerület Születésnap
Ünnepelt a Vajda Péter Ének-Zene Testnevelés Tagozatos Általános Iskola. A nyolcvan- éves intézmény vetélkedő keretében elevenítette fel történetét. (fm)

IX. kerület Hajléktalanellátás
Közérdekűnek nyilvánították az Új Út Szociális Egyesület tevékenységét. Az önkormányzat a hajléktalanok nappali ellátását szerződés keretében átadja az egyesületnek. (ka)

X. kerület ÉTELOSZTÁS
A Szent László téren gulyást és gyümölcsöt osztottak karácsony után a hajléktalanoknak és a rászoruló nagycsaládosoknak. A fedezet harminc kőbányai képviselő fejenként húszezer forintos felajánlásából állt össze. (ia)

XI. kerület Ügyelet
Legközelebb január 3-án lesz nyitva az új-budai polgármesteri hivatal. Sürgős ügyekben addig ügyeleti időben, csütörtökön 8–16 óráig, pénteken 8–12 óráig állnak a lakosság rendelkezésére. (tt)

XII. kerület Gyermekjólét
A hegyvidéki önkormányzat módosította a szociális ellátásról és a gyermekjólét-alapellátásról szóló helyi rendeleteket. A családsegítő központ pszichiátriai ellátással bővült. 2005. március 1-jétől emelkednek az intézményi (bölcsődei, óvodai, iskolai) gyermekétkeztetés díjai. (ka)

XIII. kerület Játék
Az angyalföldi képviselő-testület hozzájárult, hogy a Sport- és Szabadidő Központ Kht. részére átadott pénzeszközből a fel nem használt 1866496 forintot felfújható játékok vásárlására fordítsa a társaság. (fm)

XIV. kerület UTOLSÓ PILLANATBAN
A zuglói, Pétervárad utcai okmányirodát a megszokottnál jóval többen keresik fel. A megnövekedett forgalom oka, hogy kevés okmányiroda tart nyitva a fővárosban. Jövő évtől pedig emelkednek az okmányok költségei. (nvzs)

XV. kerület
Az önkormányzat jövőre is folytatja az általános iskolákban az ingyenes iskolatej- és kifliakciót. A kerület évente több tízmillió forintot költ erre. (zsp)

XVI. kerület Egy részét eladnák A kerület közhasznú szolgáltató szervezete jelenleg egy háromhektáros telephelyen tevékenykedik. Az önkormányzat tervei szerint
a terület egyharmadát jövőre értékesítenék. (lma)

XVII. kerület EGYKORI ISKOLÁK
Az Oktatás Rákosmentén című helytörténeti kiállítás január 16-ig látogatható a rákoshegyi Erdős Renée Házban. Cím: Báthory utca 31. (dná)

XVIII. kerület ADOMÁNY
Százezer forint gyűlt össze a csetfalvi Móricz Zsigmond Általános Iskola megsegítésére az MSZP kerületi szervezete karácsonyi összejövetelén. Az összeget januárban adják át a kárpátaljai falu polgármesterének és az iskola igazgatójának, akik Budapestre érkeznek látogatóba. (nvzs)

XX. kerület Városrendezés
A pesterzsébeti önkormányzat módosította városrendezési és építési szabályzatát. Az új rendelet nagyobb mozgásteret ad a kerület lakóinak lakóterük átalakításában. Tetőtér-beépítés csak a régi lakás bővítéseként valósítható meg. (ka)

XXI. kerület
A csepeli bérlakásokat kezelő Csevak Kft. 2005. január 1-jétől saját számlázási és díjbeszedési rendszerre tér át. Ennek értelmében valamennyi ügyfelük közvetlenül a cégtől, és nem a díjbeszedőtől kapja a lakbérszámlákat. (vs)

XXII. kerület FÉLKÉSZEN
A kerület magasan fekvő területeinek  vízellátását szolgáló új víztorony átadását nyárra tervezi a Fővárosi Vízművek. A torony belső építése, a vasbeton szerkezet kialakítása folyik – mondta Péterfy Gábor, a kommunikációs osztály vezetője. (nvzs)

XXIII. kerület JÁRDA
Jövőre is folytatódik a járdák felújítása. Télen nem lehet jól eltakarítani a havat a kockakőről, ezért leaszfaltozzák a járdákat.
Ez nagyban megkönnyíti az idősek közlekedését. (vz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!