Hírek

2004.12.27. 00:00

Kereskedésre született Jean P. Filliat

Közel kétszázmilliárd forintos forgalommal számol ebben az évben az Auchan áru-házlánc. Ezt közepesnek, de elfogadhatónak tartja Jean Paul Filliat vezérigazgató.

Gelencsér I. – Horváth K. J.

[caption id="" align="alignleft" width="73"] Jean Paul Filliat az egyetem alatt, a nyári szünetekben is nagy áruházakban dolgozott. Felnőtt élete teljes egészében az Auchanhoz kötődik.
[/caption]– Mit jelent az ön számára a kereskedelem mestersége?
– Az egész eddigi felnőtt életemet. Huszonöt éve vagyok az Auchannál. Egész karrierem ide kötődik. Az első pillanattól kezdve a kereskedelemben tevékenykedem. Egyetemi éveim alatt, amikor a nyári szünetben, vagy amikor a jövedelmemet akartam kiegészíteni, akkor is hipermarketekben dolgoztam. Immár harminc éve koptatom a nagyáruházak padlóit.
– Mit tart az Auchan áruházak legfontosabb feladatának?
– A cég küldetése, hogy tudatosan hozzájáruljon a vásárlóerő növeléséhez. Ezt a jó minőségű, de mégis olcsó kínálatával igyekszik elérni.
– Mi volt az idei év legnagyobb eredménye?
– Szeptemberben megnyitottuk legújabb áruházunkat Albertfalván. Az Auchan Savoya Park tízezer négyzetméteres eladótéren, 48 pénztárral működő hipermarket, amely 400 embernek nyújt állandó munkát. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az Auchant a tőzsdén nem jegyezik. Ez azt jelenti, hogy függetlenek vagyunk a kiszámíthatatlan pénzügyi mozgásoktól.

– A család hogyan szokta meg Magyarországot?
– Kilenc éve élünk itt. Két gyermekem van, egy 16 éves leány és egy 13 éves fiú. Mind a ketten a budapesti francia gimnáziumba járnak. Nagyon szeretnek itt lenni. A lányom focizik a Hidegkúti SC-ben, ahol ő az egyetlen lány, egyszersmind az egyetlen külföldi.
– A papa nem szereti a focit?
– Imádom. Valamikor én is aktív sportoló voltam, de már egy ideje csak nézem a játékot. Sok dolog van a sporton kívül, amit még szívesen csinálok. Szeretem a naiv festészetet, a kis bronzszobrokat. Hozzá kell tennem, hogy azért a foci a nagy szerelem az életemben. Se autóra, se ruhára nem költök, nem járok nagy éttermekbe, viszont nagyon sok pénzt elköltök arra, hogy elmenjek a meccsekre.
– Szereti a szép kocsikat is, mégis egy Renault Clióval jár. Miért?
– Magyarországon nagyon kicsik a távolságok, meg aztán nagy kocsival parkolni Budapesten szinte lehetetlen.
– Beosztásához nagy autó illik.
- A lányom is ezt mondja. Én pedig azt felelem neki, hogy fontos ember is járhat kicsi autóval. Világ életemben szerény körülmények között éltem. Az egész család ilyen.
– Ön eredményes vezető. Mi a siker titka?
– Merni kell kockázatot vállalni. Bízni kell a munkatársakban, és nagyon sokat kell dolgozni.

Kedvenc időtöltése szabadidejében

Hobbi: A bélyeggyűjtés. Albumaiban megtalálható az 1900 óta kiadott összes francia és monacói bélyeg.

Sport: A futás. Hetente másfél, két órát kocog a Margitszigeten.

Autó: Nagy kedvence a Porsche Cajen.

Szabadidő: Szeret túrázni, de a budai hegyekben ritkán jut ideje sétára. Nagy vágya: Eljutni Nepálba egy 12 napos gyalogtúrára.

Az út kezdete Budaörstől Albertfalváig, és tovább...

Magyarországon az Auchan csoport 1996 óta van jelen. Az 1998-ban megnyílt budaörsi, valamint a 2000-ben átadott soroksári áruház sikere megalapozta az Auchan magyarországi terjeszkedését. A cég a beilleszkedés elején a fővárosra és vonzáskörzetére figyelt, de megkezdte vidéki terjeszkedését is. Előbb Székesfehérvárott, majd Kecskeméten nyílt vidéki áruház. A magyarországi többnemzeti vállalatok sorában az Auchan az elsők között vezette be a Munkavállalói Részvényesi Programot.

A törzsvásárlók már jól tudják, mit hol találnak

A finom női és férfiillatokat, minőségi arcvizeket külön pultnál, szakszerű kiszolgálással árusítják.

A sportszerek választéka minden évszakban gazdag. Sok területen vetekszik a szakáruházak kínálatával.

A mesekönyvekbe a legilletékesebb vásárlók, a gyerekek is könnyen bepillanthatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!