Hírek

2004.12.16. 00:00

Kattintsunk az egérrel az év településére?

Mórocz Károly

A választások napjait éljük. Most szerencsére nincs kampány, remélhetően óvások és fellebbezések nélkül vesszük tudomásul, ki lett az év sportolója, arca, színésze, esetleg kutyája, macskája. Nekem nem ezekkel van bajom, hanem az év településével. Az egyik népszerű internetes honlapot böngészgetve lehet kiválasztani a legszimpatikusabbat. Csak egy kattintás az egérrel. Huszonkét város, illetve falu szerepel a listán. Hogy miért éppen ezek? Nem derül ki. Annyi bizonyos, hogy karácsonyig lehet szavazni, és a győztes számos jutalmat is kap. Egyebek között a Magyar Turizmus Rt. támogatását is elnyeri 2005-re. 

Sajnos ilyen egyszerűen is ki lehet tűnni a több mint háromezer hazai település közül. Pillanatnyilag Kőszeg és Gyula a legesélyesebb. Egyiktől se sajnálnám a végső győzelmet, de nem tudom, miért szavazzak éppen rájuk, vagy mondjuk Esztergomra, Egerre. Az év települése nyilván alaposan kihasználja majd néhány ezer kattintással szerzett rangját, és jól teszi. Szó szerint tőkét kovácsolhat magának, sok-sok millióval gazdagíthatja kasszáját.

Arról, hogy melyik magyar város lehet Európa egyik kulturális fővárosa 2010-ben két szakaszból álló pályázat után, a részletes szakmai tervek ismeretében dönt majd a kormány. Persze lehet azt mondani, hogy az egy másik történet. Valóban így van. Európai...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!