Hírek

2004.12.15. 07:10

Jövőre is bezár a 2- es metró

Bírják a metrófelújítást a budapestiek. Szükség is lesz a jó idegzetükre, hiszen jövőre folytatódik a munka. Ráadásul a szentendrei HÉV sem fog közlekedni.

Vajta Zoltán

[caption id="" align="alignleft" width="266"] Ilyen lesz a négyes metró állomása a látványterv alapján
[/caption]Jól bírták idegekkel a budapestiek az idei metrófelújítás nehézségeit. Ez a Studio Metropolitana Kht. tanulmányából derült ki. A lakosság fele ugyanolyannak, egyharmada rosszabbnak, egytizedük pedig jobbnak találta a közlekedési helyzetet, mint tavaly. A többség szerint a BKV jól megszervezte a metrópótlást. Ám sokaknak több időt kellett utazásra szánniuk. A budapestiek hatvan százalékának jobban tetszenek az új megállók, mint a régiek. Egynegyedük szerint jobb lenne megtartani az állomások eredeti arcát.
A jövőre folytatódó felújítással a BKV erre is törekszik. Az Astoria állomáson meghagyják a padló és a fal kőburkolatát.
A Batthyány téren és a Baross téren viszont kibontják a falat. A Keleti pályaudvarnál így szélesítik ki a peronokat. Folytatják a vágánycserét és a szigetelési munkákat is. Jövőre június 11. és augusztus 20. között ismét nélkülöznünk kell a metrót a Stadionok és a Deák téri megálló között.
Szintén jövőre kezdik a szentendrei HÉV teljes felújítását is. A főváros pedig ezzel egy időben a Szentendrei út átépítésére készül. A környéken hatalmas dugók várhatók.

Vajta Zoltán -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!