Hírek

2004.12.18. 06:54

Jó befektetés az ünneplés

A McDonald's-nál nem csak ajándékot, de a 13. havi fizetést is megkapják a dolgozók karácsonyra. A pszichológus szerint az alkalmazottakról való gondoskodás nem jótékonyság, hanem befektetés.

Horváth K. József

[caption id="" align="alignleft" width="280"] A céges ünnepek a dolgozók megbecsülését közvetítik, ami segít a munkatársak megtartásában. A terhelést is jobban viselik a munkavállalók.
[/caption]A Matáv hagyományosan minden dolgozóját megörvendezteti ilyenkor a karácsony hangulát idéző bennsőséges ajándékkal, idén egy szép díszgyertyával. Központi épületüket kívül belül földíszítik, s jut  a csillogó karácsonyfákból minden nagyobb Matáv-házba is. A központi rendezvényt kedden tartják a Krisztina körúti székházban, ahol műsor után állófogadást adnak. Ide is minden matávos elmehet. Az ünnepi látványossághoz tartozik a központi épület díszkivilágítása és a ház színes fénykavalkáddal való földíszítése. Ez tetszhet a pestieknek is, hiszen a karácsony és szilveszter között arra sétálók forralt bort, gőzölgő teát és sültgesztenyét vehetnek, miközben gyönyörködhetnek a fények játékában. A matávosok pedig céges kártyájukért ingyen csemegézhetnek.

A Mol központi rendezvényére eddig négyezer dolgozó jelezte vissza a részvételét. A Budapest Aréna fő eleme az Ákos koncert lesz. Nem csak Budapestről, hanem az ország különböző városaiból is érkeznek. Sőt, a visszajelentkezések tanusága szerint a cég szlovákiai és romániai érdekeltségének dolgozói közül is sokan jönnek. Külön ajándéktárgyak nem lesznek. Az este vacsorával zárul. A Mol egyébként támogatója mind Ákosnak, mind a Budapest Arénának. Ezáltal olcsóbb a rendezvény, a Mol is kap karácsonyi ajándékot.

Nem jótékonykodás

A dolgozókról való bárminemű gondoskodás jó befektetés a vállalat részéről, mondta Dobos Emőke pszichológus. Ha a dolgozó érzi, hogy megbecsülik, figyelmesek hozzá, könnyebben viseli el a nehézségeket, nem vándorol el, jobban terhelhető.

Nagybetegek karácsonya

A Mc Donald's az általa létesített budapesti és miskolci gyógyházának nagyon beteg kisgyermekei számára is rendezett karácsonyi partit. A kórházak területén lévő épületekben a szülők is bent lakhatnak a rákos kisgyermekek mellett.

Horváth K. József -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!