Hírek

2004.12.07. 06:34

Hitelből erősödnek a kicsik

BAMA

Tízmilliárd forintos kerettel indított új, kedvezményes kamatozású hitelprogramot a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Rt. Célja, hogy a hitel segítségével növelhessék versenyképességüket a kis- és középvál-lalkozások. Az Econova hitelt felvehetik például telephely létesítéséhez, bővítéséhez vagy korszerűsítéséhez. De a vállalkozások beszerezhetnek a kölcsön segítségével tárgyi eszközöket is – írta a Világgazdaság. A programból ugyanakkor nem finanszírozható már megkezdett beruházás. Ugyanígy nem váltható ki vele korábban felvett hitel, s nem vásárolható részvény vagy üzletrész sem.

A hitel legmagasabb összege 250 millió forint, de legfeljebb a nettó beruházási érték 75 százaléka. A hitel kamata az európai bankközi kamatláb, plusz 3,25 vagy 4 százalék. A hitel futamideje a szerződéskötést követő legalább négy, de legfeljebb tíz év az üzleti terv függvényében. A türelmi idő legfeljebb két év a szerződéskötéstől számítva. A kölcsönszerződések 2006. június végéig köthetők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!