Hírek

2004.12.24. 07:37

Gáláznak a kézilabdások Szegeden

Schiller Zsolt

Decemberben általában a kézilabda kerül a középpontba. Persze érthető, hiszen mostanság ilyenkor rendezik a női világversenyeket. Tavaly a csodás világbajnoki menetelés, idén pedig a hazai Európa-bajnokság miatt beszélt szinte az egész ország a lányokról. S még nincs vége!
A szurkolók az év hátralévő részében sem maradnak kézilabda nélkül. Bár csak most ért véget a kontinensbajnokság, a játékosok nem pihenhetnek.
A hölgyeknél néhány nappal karácsony után (29-én) következik a Dunaferr–Győr szuperrangadó.  S igazi ünneppel zárja az évet a sportág. Másnap Szegeden rendezik az első kézilabdagálát. Az egész
napos programon a gyerekmeccsek mellett a régi sztárok is pályára lépnek mind a férfiaknál, mind a nőknél, kora este a maiak lépnek pályára vegyes csapatokban. A résztvevőkre az interneten lehetett szavazni és több mint 35 ezren kattintgattak és állították össze álomcsapatukat. A két csapatkapitány, Ferling Bernadett és Pásztor István pedig posztonként és naponta választhat egy-egy férfi és női játékost a csapatába.
 Pásztor elsőként a szegedi Berta Róbert mellett tette le a voksát, hiszen veszprémiként is számít a közönség támogatására. Ferling csapatában így Harsányi Gergő játszik majd, a nők közül pedig természetesen klubtársa, Lovász Zsuzsa mellett döntött az Ászok csapatkapitánya. A Ferencváros idegenlégiósa, Katarina Mraviková ezzel a Királyok együttesébe került.  

Ferling csapata (Ászok) eddig:

Kapusok: Katarina Miklosová és Nenad Puljezsevics

jobbszélsők: Lovász Zsuzsa és Harsányi Gergő

Jobbátlövők: Németh Helga és Nagy László

Balszélső: Iváncsik Gergő

irányítók: Császár Gábor

Pásztor csapata (Királyok) eddig:

Kapusok: Pálinger Katalin és Perger Zsolt

Jobbszélsők: Katerina Mravi-ková és Berta Róbert

Jobbátlövők: Radulovics Bojana és Kotormán Attila

Irányító: Görbicz Anita, Buday Dániel

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!