Hírek

2004.12.30. 08:02

Egymilliárdot veszítünk

A feledékenységnek ára van, néha több százmilliós. A Szerencsejáték Rt. fogadói évente közel egymilliárd forintnyi nyereményt nem vesznek fel. Jobb esetben csak a cipőnket hagyjuk a javítóban.

Teszler Vendel

A nyertesek kilencven napig jelentkezhetnek a pénzükért a Szerencsejáték Rt.-nél. Legin-kább az ötös lottó játékosai feledkeznek meg szelvényeik ellenőrzéséről. A legnagyobb veszni hagyott nyeremény 216 millió forint volt pár esztendővel ezelőtt. Az évente átlagban bentragadó 800–1000 millió forint egyébként jobbára kisebb nyereményekből tevődik össze.

A határidőig fel nem vett pénzösszegek visszakerülnek a nyereményalapba. A cirka egymilliárd a Szerencsejáték Rt. kifizetett nyereményeihez képest elenyésző öszszeg. Tavaly új csúcsot felállítva 47,5 milliárd forintot osztott ki a cég. Idén is hasonlóan alakul majd a kifizetések végösszege – tájékoztatta lapunkat Somorai László, a társaság szóvivője.

Azok a fogadók kevésbé feledékenyek, akik különböző akciós játékokon vesznek részt. Egy részük eleve csak személyes adatai megadásával jelentkezhet. Ha nyernek, nevüket lakóhelyük megjelölésével kifüggesztik a lottózókban, s a Szerencsejáték Rt. honlapjára is felkerülnek. Emellett külön értesítést kapnak a társaságtól, így szinte biztos, hogy hozzájutnak a nyereményükhöz.

Bizonyos akciókban a rendes fogadásokhoz hasonlóan a szelvényszám alapján osztják ki a tárgy- és pénznyereményeket.

Három hónapon keresztül várnak ránk a javítóban felejtett cipőink

A fővárosban számos cipészműhelyt működtető Mister Minit üzlethelyiségeiben három hónapig őrzik a lábbeliket.

A negyedéves határidő lejártával a cég központjába küldik azokat. Egy évben 8-10 párnál több nem érkezik be. A feledékeny ügyfelek zöme még időben visszatér a tett helyszínére. Ha a beadáskor kapott szelvényük időközben elkeveredik, akkor írásos nyilatkozat ellenében, személyes adataik megadásával juthatnak cipőikhez.

Évente selejteznek

A vendégek a fővárosi gyógyfürdőkben, uszodákban, strandokon is rendszeresen ottfelejtik holmijaikat. A legtöbb fürdőruháért, törülközőért, papucsért azonban hamar visszatér a gazdája. A hátrahagyott tárgyakat nyilvántartásba véve tárolják. A legnagyobb budapesti fürdőüzemeltetőnél évente egyszer bizottságot alakítanak és leselejtezik az összegyűlt készletet. Az értéktelen darabok kiválogatása után a megmaradt holmikat leadják a talált tárgyak hivatalába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!