Hírek

2004.12.23. 09:45

Csak egyetlen esetben ludas a Diana csapata a botrányban

Idő előtt fejezték be legutóbbi két meccsüket a Hegyvidék-Diana SE férfi kosarasai. Mindkét találkozó félbeszakadt.

Árvay Sándor

Két különböző esetről van szó, s noha még nem minden jelentés érkezett be hozzánk, valószínűsíthető, hogy csak az egyik ügyben felelősek a fővárosiak. A másik összecsapáson ők voltak a szenvedő fél
– mondta a Reggel érdeklődésére Rózsás Gábor a Férfi Liga ügyvezető igazgatója.
A Gödöllőn rendezett kupameccsen a budapestiek 92-89-es vezetésénél a találkozó vége előtt 42 másodperccel azért fújták le a bírók a mérkőzést, mert az egyik kiállított hazai játékos a szabályokkal ellentétben nem volt hajlandó elhagyni a termet.
Az NB I/B-s bajnoki találkozón más volt a helyzet. A téli elsőségre pályázó Vásárhelyi Kosársuli vendégeskedett a nyolcadik helyen álló Diana otthonában. Itt a hazai vezetők és szurkolók kifogásolták a bírói páros ténykedését. Kritikai észrevételeiket meglehetősen erőteljesen és nyersen meg is fogalmazták. A síposok ezért a második negyed elején beszüntették a játékot. A Liga ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, hogy a bírói és ellenőri jelentések tanulmányozása után előbb a versenybizottság, szükség esetén pedig a fegyelmi bizottság hoz majd döntést.
Aligha valószínű azonban, hogy mindez megtörténik az ünnepek előtt.
A bajnoki meccs megszakításának pikantériája, hogy az ügyben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnökségének egyik tagja is érdekelt, mivel értesüléseink szerint Kertész István, a Diana ügyvezető elnöke is a bírók ellen tiltakozók között volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!