Hírek

2004.12.09. 06:29

Bánfalvy Ági, a moszkvai szépség

Konkoly E.

– Budaörsi Játékszínben két szerep, a Gózon Gyula Színházban, a Ruttkai Éva Színházban és a József Attilában egy-egy főszerep. Bírja?
– Imádok dolgozni – mondja Bánfalvy Ági (50) színésznő. – A legkedvesebb szerepem most a József Attilában A moszkvai szépség Irinája.

– Miért?
– Ira nagyon érdekes nő, hiszen az ősi mesterséget űzi, azonban mégis megbecsülik. A moszkvai felső tízezer tagja lesz, holott egyszerű parasztlány, igaz, nagyon okos. De nem teszi boldoggá ez a szerep, gyerekre, családra vágyik. Rengeteg férfit ismer, férje is lesz, mégsem boldog. Végül találkozik valakivel, aki gyengéd hozzá, valóban szereti. A férfinak azonban felesége van, és jó állása, a tévénél dolgozik. Nem mer kockáztatni, inkább belehal ebbe a szerelembe. Azért is érdekes a történet, mert a regény írója Sztálin külügyminiszterének a fia volt. Vagyis lehet némi valóságalapja a műnek.

– Dolgozik még angol nyelvű színházi csoportjával?
– Persze. Igaz, most csak négyen maradtunk, de nemsokára az Articsókában lépünk fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!