Hírek

2004.12.17. 00:00

Az MDF szerint nem jár börtön egy füves cigiért

K. G.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke szerint az Alkotmánybíróság hétfői döntésével, amely a Btk. több, kábítószerre vonatkozó rendelkezését megsemmisítette, véget ért a liberalizált drogpolitika. A pártelnök kifejtette, hogy az Orbán-kormány - amelynek igazságügy-minisztere volt - szigorú drogtörvényt alkotott 2000-ben, s nem felel meg a valóságnak, hogy az említett törvény következtében egyetlen füves cigaretta elszívásáért is börtönbe lehet kerülni. Érvelése szerint nyolc állomás - köztük felfüggesztett büntetés, a próbaidőre bocsátás - van addig, amíg valaki eljut a letöltendő szabadságvesztésig.

Az ellenzéki politikus szerint az eljárást vállalnia kell annak, aki illegálisan illegális drogot fogyaszt. Holló András az Alkotmánybíróság elnöke azonban nem ismeri el, hogy a drog-határozattal megszabták volna, hogy a jelenleginél sokkal szigorúbb jogszabályok szülessenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!