Hírek

2004.12.03. 03:06

Az iskola bezárása ellen tiltakoznak a kisdiákok

Farkas M.

A csepeli Podmaniczky Frigyes Közgazdasági Szakközépiskola bezárásáról döntött a Fővárosi Önkormányzat. Kabdebó Ferenc iskolaigazgató szerint a hivatal szakmai indokkal nem, csupán pénzügyi okokkal magyarázta a lépést. A döntés 2005 szeptemberében lép életbe, vagyis ez az utolsó tanév az iskolában. Az még kérdéses, hogy melyik intézménnyel vonják össze a Podmaniczkyt, a költözés azonban biztos. A jelenlegi épületbe a csepeli Vendéglátó-ipari Szakközépiskola teszi át a székhelyét.

Az igazgató szerint igaz, hogy csupán 286 tanuló jár ide, viszont az ide járó gyerekek hátrányos helyzetűek. A kis létszám lehetővé tette, hogy a fővárosban egyedülálló programot dolgozzanak ki a tanulási részképességek fejlesztésére. Ha az iskolát összevonják, akkor veszélybe kerülnek az eddig elért eredmények. A tanárok és a diákok bíznak abban, hogy megváltoztatják a döntést, ezért december 18–19-én figyelemfelhívó, 24 órás sportnapot tartanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!