Hírek

2004.12.11. 08:00

A szolgáltató 60 nap után kapcsolja ki az áramot a nem fizetők lakásában

Az áramszolgáltatók tapasztalatai szerint gyakran él még az emberekben az a régi gyakorlat, hogy a villanyszámla ki nem fizetése esetén csak kilencven nap elteltével kapcsolják ki az áramot. Nos, nem így van.

Horváth K. József

Törvénymódosítás révén a végső határidő hatvan napra csökkent. Ha tehát valaki arra számít, hogy majd január végén fizeti ki októberi számláját, nagyon rosszul járhat. Akár karácsony előtt is betoppanhat a kikapcsolást végző szerelő.

Persze a folyamat nem zajlik előzetes figyelmeztetések, felhívások kipostázása nélkül. Az azonos tulajdonosi háttérrel működő Elmű és Émász Budapest legtöbb, illetve Borsod, Nógrád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megye területén azonos gyakorlatot követ. Ha például valaki megkapja a számláját december elsején, akkor kamatmentesen nyolc nap alatt fizetheti be.

December 9-től kezdik számítani az évi 11 százalékos késedelmi kamatot, ami egy átlagos, 5000 forintos havi számlával számolva, harminc nap után, negyvenhat forint. Ha ez idő alatt sem történik meg a befizetés, vagy nem kértek részletfizetést, illetve fizetési átütemezést, akkor a figyelemfelhívó lépések sorára lehet számítani. Az áramszolgáltató a következő harminc napban elküld két fizetési felszólítást és egy tértivevényes fizetési emlékeztetőt. Amennyiben ez is hatástalan, akkor a hatvanadik napon jön a szerelő és kikapcsolja az áramszolgáltatást a lakásban.

A visszakapcsolás még aznap megtörténhet, ha... Szabály szerint a cég egy munkanap alatt teljesíti a kérést, ha az összes tartozást, a kamatokat és a visszakapcsolási díjat az érintett befizette. A visszakapcsolási díj 17619 forint. Ha a fogyasztónak a reggeli órákban kapcsolták ki a villanyát, s azonnal nekiiramodik, hogy felkeresse az illetékes fogyasztói irodát, akkor visszakapcsolhatják neki még aznap.

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Amper-mérő
[/caption]A kilencvenes években még milliárdos tartozásokat halmozott föl a lakosság, mára azonban ez az összeg lényegesen csökkent. Boross Norbert, az Elmű és az Émász szóvivője konkrét összeget az éles piaci verseny miatt nem említ. Az áramlopások tekintetében kevésbé elnézők a szolgáltatók. Az árammérő óra a szolgáltató tulajdonában van, amelynek rendeltetésszerű működését bármikor ellenőrizheti.

Általában a hirtelen lecsökkenő fogyasztás kelti föl a gyanút, de lehet más indíték is az ellenőrzésre. Ha a fogyasztó nem engedi be a szolgáltató szakembereit az ellenőrzés elvégzésére, a cégnek joga van akár nyomban kikapcsolnia az áramot. A szabályellenes vételezés ugyanis életveszélyes is lehet mind a fogyasztó, mind a szomszédok számára.

A pénz behajtására nagyon figyelnek

Kecse Nagy Sándor, a Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Pest megye Monorig terjedő részén szolgáltató Démász kommunikációs osztályvezetője jelezte, nem tartoznak többen cégüknek most sem, mint egy évvel ezelőtt. A januári áfaemelkedés sem rontotta a fogyasztók fizetési erkölcsét. A tartozások mértékét a versenyhelyzetre hivatkozva ő sem árulta el. Azt azonban kiemelte, hogy sok energiát fektetnek a kintlévőségek behajtására.

Az emberek véleménye az áramlopásokról

A megkérdezettek 86 százaléka elítéli az áramlopást, 9 százaléka azonban nem, derül ki az elektromos művek felméréséből. Hatvanegy százalékuk azonos elbírálásúnak veszi, mint a bolti lopást, mondván, lopás mind a kettő. Huszonhárom százalék szerint a többi fogyasztó fizeti meg. Az áramlopások felderítése érdekében végzett vizsgálatokat csupán a megkérdezettek 94 százaléka tartja jogosnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!