Hírek

2004.11.10. 01:51

Vojnik Mária eddig hallgatott a kocsi összetöréséről

Szakács Árpád

[caption id="" align="alignleft" width="220"] A Vojnik által használt gépkocsit majdnem kilencmillió forintért vásárolta a tárca három esztendővel ezelőtt
[/caption]Többmilliós kár keletkezhetett abban a minisztériumi szolgálati autóban, amellyel információink szerint egy hónapja karambolozott Vojnik Mária, az egészségügyi minisztérium politikai államtitkára. Úgy tudjuk, az állami autó annyira megrongálódott a kelet-magyarországi baleset során, hogy több millió forintba került a megjavíttatása. Az összeg döntő részét a biztosító fizette. Értesüléseink szerint Vojnik Mária egy felsőkategóriás Volkswagen Passat típusú autót tört össze.

A teljes kárösszegről a tárcától nem kaptunk felvilágosítást, azt elárulták, hogy a biztosítóval kötött szerződés alapján, saját költségvetéséből 544326 forintot fizetett ki önrészként a minisztérium. A lapunknak nyilatkozó biztosítási szakember szerint mindez azt jelenti, hogy az autót vezető sofőr hibájából következett be a baleset. A casco önrészét általában a teljes kár 10-20 százaléka között állapítják meg a biztosítók, és ha a 20 százalékot veszük alapul, akkor is többmilliós kár keletkezhetett az autóban. Megkeresésünkre a minisztérium közölte, a gépkocsit közbeszerzéssel 8835000 forintért vásárolták 2001-ben. A szolgálati autó javítása befejeződött, amit a „PÁT Aszszony” használatba vett. Vojnik Mária telefonját tegnap Hunya Éva vette föl. A személyi tikár kérdéseinkre nem válaszolt, úgy vélte, a tájékoztatási kötelezettségüknek eleget tettek. Ő a részleteket nem ismeri, „csak hétfő reggeltől csütörtök estig” van Vojnik mellett.

Az államtitkár asszony óvja a közpénzeket

Gyakori téma Vojnik Mária beszédeiben a közpénzek hatékony felhasználása. Többször is úgy fogalmazott, a minisztériumnál első számú cél az adóforintok átláthatóbb elköltése. Legutóbb például arra figyelmeztetett, hogy egyetlen év alatt 134 milliárd forintos többletkiadást kellene kifizetniük az adózóknak, ha a kettős állampolgárság alapján 800 000 külhoni magyar telepedne le hazánkban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!