Hírek

2004.11.15. 05:38

Valami évek óta bűzlik Szentendrén

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="172"] Richter főtörzsőrmester szerint betegséget okoz a tisztító
[/caption]A szentendrei tűzoltólaktanyától 32 méterre szennyvíztisztító működik. A lánglovagok szerint a bűz elviselhetetlen, és már több megbetegedést is okozott a szenny közelsége.
A szentendrei tűzoltólaktanyát 2000-ben költöztették át a tisztító szomszédságába. Korábban a belvárosból indultak bevetésre. A rendszerváltás után a laktanya épülete cserealap lett a város és a református egyház között.

Richter László főtörzsőrmester  (képünkön) szerint kezdettől tudni lehetett, hogy a telek, amelyre az új laktanya épül, rossz választás. Messze van a belvárostól, nyolc perccel később érnek a helyszínre, mint korábban, és a szennyvíztisztító már akkor is ott bűzölgött. Richter szerint a tisztító okolható több megbetegedésért, arról nem is beszélve, hogy éjjel-nappal orrfacsaró bűz lengi be az épületet.

Szentendre alpolgármestere elismeri, hogy a tűzoltók költöztetése kényszermegoldás volt. Radványi Levente úgy véli, valamit tenni kell az ügyben, de lépéseket még senki sem tett a helyzet megoldására.  n Steiner K.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!