Hírek

2004.11.04. 06:11

Vádat emelnek a gyilkos ellen

Két volt testőre és egy üzletember ellen vádemelési javaslatot készít a rendőrség Szlávy Bulcsu meggyilkolása miatt. Szlávy veszte egy nő lett.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="144"] Szlávy Bulcsu mindig magánál tartotta forgótáras pisztolyát. Még akkor s a keze ügyében volt, amikor ágyba bújt az éppen aktuális barátnőjével.
[/caption]A Balaton-felvidék urának tartott Szlávy Bulcsut hiába figyelmeztették barátai, hogy egyszer a nők iránti imádata fogja sírba vinni. Az ORFK „döglött ügyek” osztálya befejezte a nyomozást, már fogalmazzák a vádemelési javaslatot meggyilkolása miatt. Kovács Lajos ezredes és munkatársai egyértelműen bizonyították, hogy Szlávyt valóban egy nő miatt ölték meg 1997. július 31-én.

Szlávy egy balatonalmádi szórakozóhely üzletvezetőjével töltött el egy romantikus éjszakát. A hölgy W. László barátnője volt, aki megelőzendő barátja haragját, nemi erőszak miatt feljelentette a rendőrségen Szlávyt. Idén augusztus 9-én a tihanyi temetőben Szlávy egykori barátai elmondták a tudósítónak, hogy szó sem volt erőszakról, a hölgy akaratával történt az egész éjszaka tartó közösüléssorozat.

Szlávy hét éve nyomtalanul eltűnt. Kovács Lajos és beosztottai idén január 24-én csőbe húzták W. Lászlót, akivel kerülő úton tudatták, hogy rajta akarják számon kérni Szlávy eltűnését. A férfi „bepánikolt”. A nyomozók pedig tetten érték, amint a XII. kerületi Székács utcában az állítólag megerőszakolt barátnő garázsában kiásta Szlávy holttestét. W. Lászlót és Szlávy titkár-testőrét, B. Lászlót előre kitervelt emberöléssel gyanúsítják. Szlávyt W. budaörsi irodájában egy 0,22-es keliberű sportpisztollyal kétszer tarkón lőtték. Hogy kettejük közül ki húzta meg a ravaszt, azt nem lehet tudni. M. Gábort, Szlávy volt testőrét azzal gyanúsítják, hogy bűnsegédként ő szervezte meg a budaörsi találkozót W. Lászlóval, pedig tudta, hogy a főnököt megölik majd. Cserébe megkapta gazdája méregdrága bútorait, hifijét, televízióját.

Szlávy eltűnése után helyettese, Molnár Péter vette át az üzleteket a Balaton mentén. Molnárt két hét múlva felrobbantották autójával együtt a veszprémi elkerülő gyűrűn. A birodalmat ezután Boros Tamás vette át, akit 1998. július 2-án robbantottak fel az Aranykéz utcában.

W. László is tagad

Mindhárom előzetesben lévő gyanúsított tagad. W. László azt állítja, hogy valaki odavitte Szlávy holttestét a budaörsi irodájába. Megijedt attól, hogy a közismert ellentétük miatt őt fogják gyanúsítani a gyilkossággal. Ezért elszállította a testet a Székács utcába, és bebetonozta a szerelőaknába. Ő nem ölte meg Szlávyt, csak eltemette, majd kiásta a holttestét, ezt pedig a törvény nem bünteti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!