Hírek

2004.11.20. 02:18

Tudomány és megmaradás Erdélyben

BAMA

A romániai magyarságnak feltétlenül meg kell őriznie képviseletét a román parlamentben, mert más politikai erők nem lesznek képesek felvállalni a magyar érdekek védelmét.

A Szabadság című kolozsvári napilapban Szilágyi Pál, a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora fejtette ki véleményét. Szerinte ha megvalósulnának a különféle programokban szereplő önigazgatási törekvések, talán megoldódna az erdélyi magyar közösség problémáinak szervezett kezelése. Ez azonban ma még nem lehetséges. Éppen ezért lényeges, hogy egy felelős szervezet képviselje az ügyeket. Rendkívül fontos, hogy a romániai magyarság részt vehessen a törvényalkotásban. „Ha ezt nem tudjuk elérni, akkor kívül maradunk, s ez lemorzsolódási folyamat kezdetét jelentené” – állapítja meg Szilágyi.

Adás Kolozsvárról

A Magyar Tudományos Akadémia támogatja a határon túli tudományosságot – jelentette ki Kolozsváron Vizi E. Szilveszter, az Akadémia elnöke. A sorozatban Szilágyi N. Sándor, a Babes-Bolyai Egyetem tanára előadását karácsonykor vetíti

a Duna Televízió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!