Hírek

2004.11.09. 07:45

Szegény Spartacus-úszók

Riskó M.

A Bp. Spartacus úszószakosztályának válságára a napokban Turi György vezetőedző hívta fel a figyelmet. A szakember elmondta: 300 ezer forintra lenne szükségük ahhoz, hogy kifizessék a sportolók utazását és szállását a hódmezővásárhelyi országos bajnokságra. Ennyi pénzük sincs azonban.
Van olyan úszó, aki a saját költségén is elutazik a viadalra. Az olimpiai bronzérmes Cseh Lászlónak a rövidpályás Eb-re szintet kell úsznia kétszáz méter vegyesen, ezért úgy döntött, ő maga fizeti ki a költségeket.
A szakosztályok sanyarú helyzetét természetesen a Magyar Úszó Szövetségnél is látják. Segíteni azonban nem igazán tudnak.
– Már akkoriban sem volt rózsás a helyzet, amikor mi versenyeztünk, most pedig sokkal nagyobb a baj – nyilatkozta a szövetségnél ifikapitányként dolgozó Güttler Károly. – Amennyire tudjuk, segítjük a szakosztályokat. A MÚSZ fizeti a válogatott úszók külföldi edzőtáborozásait, valamint a nagyobb külföldi versenyek költségeit. Ennél többet sajnos mi sem tehetünk. Immár a MOB sem tud annyit adni, mint korábban.  

Pozitív példa Zuglóban

A BVSC úszószakosztályának 800 millió forint tartozása van, mégis el tudja indítani versenyzőit az ob-n.

– Mi már öt évvel ezelőtt önellátó rendszert dolgoztunk ki – mondta Szabó László szakosztály-igazgató.

Az uszodát a MÁV tartja fenn, az edzők fizetését a tagdíjakból álljuk. A többi költséget, például a hódmezővásárhelyi ob-ra az utazást és a szállást, a szülők fizetik. Ezenkívül állami pályázatokból is befolyik némi pénz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!