Hírek

2004.11.03. 06:50

Soproni edzőváltás: előttem az utódom

Lázár L.

A Matáv szombaton hazai pályán vereséget szenvedett a ZTE együttesétől. Ezt követően a vezetőség beszélgetést kezdeményezett Dajka László edzővel. Arra igyekezett választ keresni, hogy mi lehet a gyenge hazai szereplés magyarázata. Eddig öt alkalommal volt pályaválasztó a csapat, és a mérleg egy győzelem, két döntetlen, valamint két vereség. A testület és Dajka László álláspontja eltért egymástól, ezért a klub irányítói felajánlották a vezetőedzőnek a szerződés felbontását. A vezetőedző ezt az ajánlatot elfogadta, és közös megegyezéssel megszűntnek nyilvánították a szerződést.

A soproniak nem tétlenkedtek, kedd délután már a régi-új edző, Pintér Attila tartotta a foglalkozást. „Hétfő este kerestük meg Pintér Attilát és megkérdeztük, visszatérne-e volt csapatához – nyilatkozta a Reggelnek Gőbl Gábor ügyvezető igazgató. – Igent mondott, de egyelőre csak szóban állapodtunk meg vele. Gyorsan kellett döntenünk, és ezért választottuk Pintért. Vele már dolgoztunk együtt, irányításával sikeres volt a csapat, és ismeri játékosaink többségét. Segítője Farkas József lesz, aki 2002 elején együtt érkezett Sopronba Simon Tiborral, majd a tragikus esemény után itt maradt nálunk, és Pintér első soproni edzősködése idején is pályaedző volt.” 

Az ötödik és a hatodik edzőcsere az élvonalban

Az őszi idény első edzőváltásakor, augusztus 17-én a Honvédnál Gálhidi Györgyöt Bognár György váltotta. Szeptember 21-én a Vasasnál Tamási Zsolt helyére Egervári Sándor, és még ezen a napon a Nyíregyházánál Herédi Attila helyére a Détári Lajos–Szabó András kettős került. Szeptember 29-én Diósgyőrben Kiprich József utóda Gálhidi György lett.

Szentest is elküldték

Kedd délután a DVSC vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott Szentes Lázárral. A csapatnál 2002 nyara óta dolgozó vezetőedző utódát szerdán nevezik ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!