Hírek

2004.11.29. 06:13

Nyolcvan dolgozót elküldenek a héten

Nagy V. Zs.

A budafoki Törley-kastély értéke meghaladja a kétmilliárd forintot. Így jól jár az, aki értékesíti az ingatlant. A műemlék jellegű épület az ötvenes évek óta az ország sugárvédelmét biztosító kutatóközpontnak ad otthont. Jelenleg az intézet több száz szakembere kész kivédeni egy esetleges atomreaktor-meghibásodás vagy terrortámadás veszélyeit.

A sugárbiológiai intézet áthelyezésének vizsgálatát az Országos Tisztiorvosi Hivatal kezdeményezte. A költözésre akkor kerülhet sor, ha bebizonyosodik, hogy ez az egyetlen ésszerű megoldás a további működésre. Prof. dr. Ungváry György, az Országos Közegészségügyi Központ igazgatója szerint arról még korai lenne beszélni, hogy hol legyen az új helyszín. Azt még nem lehet tudni, hogy az értékes kastélyépületet mire használnák a továbbiakban.

Az intézet dolgozóinak kellemetlen meglepetést okoz a Mikulás. Pénteken nyolcvan fő elbocsátásáról szóló listát kapnak kézhez az alkalmazottak. Állítólag a nagy aktivitású sugárforrásokat a belvárosba költöztetnék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!