Hírek

2004.11.26. 07:41

Nem volt esély az ikszre

Lázár L.

Óvatos kezdés után egyre lendületesebben kezdett támadni a hazai csapat. A 9. percben Ailton lépett ki a ferencvárosi védők között, de Szűcs kifutva kapujából felszedte a labdát a csatár elől. Egy perccel később ismét Ailton veszélyeztetett, de ezúttal fölé lőtt.

Rohamozott a Schalke, ám mégis balszerencsés gólt kapott a Ferencváros. Jobb oldali bedobás után a labda a kapu előterébe szállt, és Gyepes csatárokat megszégyenítő fejessel a léc alá juttatta. Öngól! (1-0) Valamivel bátrabb lett a magyar bajnok, félóra elteltével már adódott lehetőség az egyenlítésre.

A 36. percben Zavadszky ügyes csel után megcélozta a hosszú sarkot, a német kapus beleért a labdába, de a berobbanó Bajevszki nem érte el. Ezt követően Lipcsei szabadrúgása okozott gondot a hazaiaknak. Szorongatott a Ferencváros, mégis a Schalke ért el újabb gólt. A 40. percben Kobiasvili 15 méterről a bal alsó sarokba lőtt. (2-0)
A második játékrészt Lincoln 26 méteres szabadrúgása vezette be, de Szűcs bravúrral hárított.

A zöld-fehéreknek ügyes mezőnybeli megoldásaik után a kapu előtt elfogyott a tudományuk. A 70. percben Lipcsei 27 méteres szabadrúgását ütötte bravúrral szögletre a hazaiak kapusa. Az ellentámadás végén Ailton közeli lövését mentette Szűcs. A Schalke biztos vezetése tudatában kissé visszafogottabban játszott, így az FTC enyhe mezőnyfölénybe kerülhetett. A zöld-fehérek játéka azonban pontatlan volt, ezért veszélytelenek voltak a támadásai.

A 80. percben felcsillant a lehetőség a szépítésre, ám Bajevszki lövését hárította Rost.  A papírformának megfelelő eredmény született, nyert az esélyesebb Schalke. A Ferencváros számára nem maradt más hátra, mint hoznia kell a következő két mérkőzést a továbbjutás érdekében.

az UEFA honlapja

Schalke–Ferencváros 2-0 (2-0)

Gelsenkirchen, 52 000 néző. V.: Colombo (Thoison, Martinez) mindhárom francia

Gólszerző: 1-0 Gyepes öngól (14.), 2-0 Kobiasvili (40.)

Schalke:

(1-4-3-3)

Rost

Kläsener

(Poulsen, 46.)

Bordon

(Waldoch, 40.)

Krsztajics

Pander

Kobiasvili

Vermant

Lincoln

Asamoah

Sand

(Altintop, 46.)

Ailton

Vezetőedző: Ralf Rangnick

Ferencváros:

(1-4-4-2)

Szűcs

Vukmir

Lipcsei

Gyepes

Leandro

Zavadszky

Rósa D.

Kapic

Penksa

(Vágner, 72.)

Bajevszki

(Sowunmi, 83.)

Huszti

(Tőzsér, 66.)

Vezetőedző: László Csaba

A csoport állása

1. Schalke 04 3 2 1 – 4–1 7

2. Feyenoord 2 1 1 – 4-1 4

3. Basel 1 – 1 – 1-1 1

4. Ferencváros 2 – 1 1 1-3 1

5. Hearts 2 – – 2 0–4 0

Basel–Hearts: lapzártánk után ért véget

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!