Hírek

2004.11.16. 07:37

Nem bízik a rendőrökben

Címkék#Vélemény

Pénzt vett fel a betörő a bankkártyáról, és az automata kamerájának felvétele alapján elkapták. Azt mondta, hogy találta a kártyát, és Andrea lakása környékén sem járt.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="275"] Ezek után hogyan bízzon az ember a rendőrségben és az ügyészségben? – kérdezi Andrea, a meglopott hölgy
[/caption]Több mint egy évvel a Visegrádi utcai betörés után az V. és XIII. kerületi ügyészség idén októberben megszüntette a nyomozást Ny. Zoltán ellen. A gyanúsítás szerint a ceglédi férfi 2003. augusztus 19-én éjszaka betört Andreához. A menedzserhölgy otthon aludt, és csak reggel vette észre a betörést. A bűnöző elvitte személyes iratait, mobiltelefonját, bankkártyáját és készpénzét.

Andrea párja csak anynyit mondott, hogy ne menjen a rendőrségre, úgysem tudják kinyomozni az ügyet. A hölgy azonban feljelentést tett a XIII. Kerületi Rendőrkapitányságon. A rendőrök azonban nem mentek ki helyszínelni a Visegrádi utcába. Ny. Zoltán a gyanúsítás szerint még aznap, augusztus 20-án betört a Váci út egyik lakásába is. Innen is iratokat, mobilt, készpénzt és bankkártyát vitt el. Ny. mindkét bankkártyáról pénzt vett fel.

Az automaták azonban kiváló fotót készítettek róla, amelyek alapján elfogták. A férfi azt állította, hogy sosem járt a Visegrádi utcai vagy a Váci úti lakásban. Az iratokat és a bankkártyákat a Forgách utcai metrómegállónál, illetve a Béke téri játszótéren találta.
Az ügyészség szerint Ny. védekezése nem cáfolható, így megszüntette ellene a lopás miatt indult eljárást. A bankkártyával való visszaélés miatt vádat emeltek ellene.

– Felháborító, ami az országunkban történik. Ha én nem végzem el a munkámat, azonnal új állás után nézhetek. Vicc, hogy a hatóságok nem végezték el a feladatukat  – mondta Andrea.

Nincs mentség arra, ha nem dolgozik a nyomozó

– Megértem a panaszost. A helyszínelés elmaradására nincs mentség – mondta Szabóné Csontos Stefánia, a BRFK helyettes szóvivője. Mesélhet az elkövetőről a helyszín. A helyszínelők nemcsak a betörőhöz konkrétan kapcsolható nyomokat, ujj-, tenyér-, láb-, DNS-nyomatokat keresnek, hanem a módszerére vonatkozó bizonyítékokat. Jellegzetes lehet például a lakásba való bejutás módja is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!