Hírek

2004.11.12. 01:48

Nagyvárosokon át érkezik a lopott kocsi a vevőkhöz

Nagy E. D.

Új bűncselekményformák jelentek meg az európai nagyvárosokban. Ezt állítják a kelet- és közép-európai fővárosok rendőrfőkapitányainak értekezletén résztvevők. A budapesti tanácskozáson elsősorban a hitelkártyacsalásokkal, autólopásokkal és rablásokkal foglalkoztak a főrendőrök. Gergényi Péter, Budapest rendőrfőkapitánya lapunknak azt mondta: az európai uniós csatlakozásunkkal a határok a bűnözők előtt is megnyíltak. Így egy nagy régióban tevékenykednek. Példaként említette, hogy legutóbb Párizsban töltötte szabadságát és ismert magyar zsebtolvajokat látott. Nem érte ugyan tetten őket, de a veszélyre figyelmeztette francia kollégáit.
A főrendőrök elsősorban információkkal segítik egymást. Az együttműködés eredményeként például Münchenben sikerült felszámolni egy magyar betörőbandát.
A csoport mintegy 70 lakást fosztott ki, 200 ezer euró kárt okozva ezzel.
A nagyvárosi rendőrök figyelme most az autótolvajokra irányul. A lopott gépkocsikat európai nagyvárosokon keresztül juttatják el a vevőkhöz. A nagy forgalomban könnyebb elrejteni ezeket az autókat.
A rendőrfőkapitányok értekezletét legközelebb jövőre, Varsóban rendezik meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!