Hírek

2004.11.22. 09:03

Messzire gurult a tojáslabda

Áll a bál a rögbiseknél. Hiába edzenek szabadidejük terhére a magyar játékosok, a honosított románok diktálnak a válogatottnál. Pedig az elmúlt két meccsen kínos kudarc érte az együttest.

Schiller Zs.

Előbb Andorrától kaptak ki itthon 28-16-ra, majd Szlovéniában szenvedtek megalázó, 41-0-s vereséget Világkupa-selejtezőn. Most pedig az előzőeknél lényegesen erősebb vetélytárs ellen lépnek pályára Spanyolországban.

– Öt-hat éve szerződtetett Esztergomba néhány román játékost a főszponzor, s valóban jobban játszottak, mint mi, ezért nem volt baj, hogy honosították őket. Aztán megváltoztak – hadarta bosszúsan, szinte egymás szavába vágva több válogatott játékos. – Ma már nem foglalkoznak a sportággal annyit, mint régen, s a teljesítményük is jelentősen viszszaesett, de ők döntenek arról, ki kerül be a csapatba. Az ominózus szlovén zakó után is tartották volna a markukat, hogy nekik jár pénz, s ha nem kapnak, akkor sérültet jelentenek vagy fáradtak lesznek. A többi klubban a magyar játékosok fizetnek a pályabérletért, a cipőért, a mezért, és örömmel szerepelnének a válogatottban, míg ők 150-200 ezer forintot keresnek és további pénzhez juthatnak különböző kétes munkákkal…

– Hét közben az utolsó pillanatokban hozták másfél órával előrébb a keretedzés időpontját a románok, hogy a sport mellett dolgozó magyar játékosok ne tudjanak részt venni a tréningen – tette hozzá az egyelőre neve elhallgatását kérő egyik óriás. – A válogatott kijelölésénél pedig ismét az ő akaratuk érvényesült. Nehéz bekerülni a csapatba magyar játékosnak úgy, ha nincs jóban vagy üzleti kapcsolatban velük. Jó lenne, ha hagynák dolgozni a nemrég kinevezett új-zélandi kapitányt. S talán akkor rendeződnek a dolgok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!