Hírek

2004.11.09. 01:20

Megmentette a Bodrog a Dunát és a tankhajót

Izing A.

Az egykori Merkúr-telep mellett kanyarodunk be a Petróleum kikötőbe. Hatalmas a terület, a Dunán meglepő sebességgel észak felé húz egy uszály, míg mögötte óriási vonta horgonyoz. Előttünk hegyekben áll a folyami kavics. Csakis mögötte lehet a kikötő.

Mindössze hat kilométerre vagyunk a belvárostól. Leereszkedünk a töltésről a néptelen partra. A magyar felségjelű Bodrog tolja-vonja a német felségjelű, az ő testénél tízszer nagyobb, Eiltank feliratú német óriást. Melyről nem látszik, hogy süllyedne. Olajfolt szerencsére sehol! A másik partról lassan elvonulnak a tűzoltók. A fedélzeten nyugodtan beszélgető emberek látszanak az öbölpart köveiről, ahonnan képünk készült. Egy kikötői munkás feltételezése szerint a német hajó megfeneklett. Ha nem javítanák ki rajta a hibát, elsüllyedne. Elindulunk a dokk népes oldalára. A Dunatár Kft. tartálytelepét kapu és udvarias (!) őr védi. Bemenni nem lehet. Anynyit tudunk meg, hogy a hajó nem a Dunatár Kft. tulajdona. Csupán helyet adott a bajba került hajónak, mert itt volt erre lehetőség.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!