Hírek

2004.11.19. 06:55

Még maradhat az igazgató

Nagy Péter Pál, a János kórház szerdán lemondott igazgatója igen kellemetlen órákat élt át tegnap a főváros egészségügyi bizottságának ülésén.

Zsidai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="270"] A János kórházban folyamatosan gyógyítanak, de a tartozásuk már elérte a 460 millió forintot
[/caption]Az elnök, Ikvai Szabó Imre (SZDSZ) közölte, ő beszélte rá a távozásra, miután az augusztusban kinevezett csődbiztos jelezte ez irányú kérését. Még súlyosabb volt Nagy számára, amikor a bizottság hosszú vita után nem hagyta jóvá, hogy december 1-jétől közös megegyezéssel távozzon. Eszerint az igazgatónak húszhavi végkielégítés járt volna.

Zsinka László (MIÉP) a Reggelnek azt mondta, az előterjesztésben nem szerepelt konkrét összeg, de becslése szerint bruttó 15-20 millió forintot fizettek volna ki az igazgatónak. A bizottság végül úgy döntött, a munkavégzés alól azonnal felfüggesztik, de csak január 1-jétől távozhat. Azután, hogy a bizottság megismerte az önkormányzati biztos vizsgálatának eredményét. Ha hibákat követett el, és idő előtt távozna, nem tudnának fegyelmi vizsgálatot indítani ellene.

A csődbiztos László Gábor arról számolt be, hogy Nagy hátráltatta vizsgálatukat, információkat tartott viszsza, nem volt érdekelt a válság megoldásában.
A bizottság másik napirendi pontként kiválasztotta a pályázók közül a Szent István Kórház új igazgatóját. Dr. Radnai Zoltán, aki eddig a Visegrádi Rehabilitációs Szakkórházat vezette, december 1-jén veszi át az intézményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!