Hírek

2004.11.12. 08:08

Másfél milliárddal több

Tegnapi ülése előtt jó híreknek örülhetett a Nemzeti Sporttanács.

Teszler Vendel

A parlament sportbizottságának javaslata alapján 1,5 milliárd forinttal emelkedhet a sportra szánt költségvetési támogatás, s várhatóan továbbra is osztályozzák a testnevelést.
Nyári megalakulása óta csütörtökön ülésezett először a Nemzeti Sporttanács. A kormány mellett működő tanácsadó testület a nemzeti sportstratégia tervezetéről és a 2005-ös költségvetés sportra vonatkozó fejezetéről tárgyalt. A zárt ajtó mögött zajló megbeszélések előtt Gyurcsány Ferenc kormányfő, volt sportminiszter bátor magatartást kért a tanács 15 tagjától.
– Abban mindenki egyetért, hogy több pénz kell. A Nemzeti Sporttanács egyik célja, hogy javaslatokat tegyen, miként lehet például az állami költségeken túl forrásokat találni. Átláthatóbbá kell tenni a sportban lévő pénzek felhasználását, mozgását – tette hozzá a miniszterelnök.
Az ülés jó hangulatban kezdődött, miután bizonyossá vált, hogy a parlament sportbizottsága több fontos módosító javaslatot fogadott el. Az eredeti tervezethez képest 1,5 milliárd forinttal megemelnék a sportra szánt összeget.
A meglévő forrásokon túl 750 millió jutna a versenysport működési költségére, 250 millió a Wesselényi és a Gerevich Közalapítvány ösztöndíjának emelésére és 500 millió a szabadidősportra. Ezenkívül a sportbizottság egyhangúlag elfogadta azt, hogy az iskolai testnevelésórákon továbbra is osztályozhassanak a tanárok. Az Országgyűlés két hét múlva szavaz a módosításról.

Teszler Vendel -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!