Hírek

2004.11.19. 06:33

Keresztül Magyarországon

BAMA

Bácsalmás ÖSZTÖNDÍJ A Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerben 55 bácsalmási diákot részesít anyagi támogatásban a város önkormányzata. Az összeget a megyei önkormányzat, valamint a szaktárca egészítheti ki további támogatással, így mintegy 4,7 millió forinthoz juthatnak a diákok. (bzs)

Bonyhád ROMA HÁZ A Bonyhádi Független Roma Egyesület, a települési, valamint az aparhanti, a bonyhádi és váraljai cigány kisebbségi önkormányzatok alkotta konzorcium Phare-pályázaton harmincmillió forintot nyert. Ebből 11 milliót költött egy régi épület felújítására. A házban oktatási programok lesznek. (hj)

Pogány  REPTÉR Néhány héten belül átadják a pécs-pogányi reptér rádió- és világítástechnikai berendezéseit. Mindezzel együtt ahhoz, hogy a reptér elérhesse a nemzetközi, nyílt légi kikötő címet, további jelentős beruházásokra van szükség. A tervek szerint a beruházás 2006 őszére készülhet el. (zsj)

Veszprém SZÍNHÁZ Kevesebb bérlet fogyott, ez is az egyik oka annak, hogy a veszprémi Petőfi Színház anyagi gondokkal küzd. A megyei önkormányzat úgy döntött, anyagilag kisegíti az intézményt. A színház a megyétől 5 milliót kap, és 20 milliós hitelfelvételükre garanciát vállal. (szpa)

Szeged BUSZOK Pályázatot írt ki a szegedi önkormányzat a városi buszközlekedés üzemeltetésére. A tendertől azt várják, hogy a város tényleges alkupozícióba kerül a szolgáltatás minőségének és árának kialakításánál. Évek óta folyamatos a vita az árképzésről, ezért döntöttek a pályázat kiírása mellett. (szpa)

Kakasszék HOSSZÚ ÚT Több mint egy kilométert gyalogolhatnak a távolsági buszról leszállva a kakasszéki gyógyintézetig a páciensek és a dolgozók. A busznak a szanatóriumig kellene közlekednie, ám a Tisza Volán szerint a keskeny út miatt ez lehetetlen. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!