Hírek

2004.11.20. 01:43

Keresztül Budapesten

BAMA

Döntenek
Időközi választásokat tartanak Pestszentlőrincen a 2. és Pestszentimrén a 18. számú egyéni választókerületben. Erre az önkormányzati képviselő halála miatt kerül sor, melynek napját a helyi választási bizottság 2004. november 28-ra tűzte ki. A választópolgárok szavazataikat reggel 6 órától 19 óráig adhatják le a jelöltekre. (g)

I. kerület Fogyatékosok munkái
A mozgáskorlátozottak szellemi és manuális alkotásaiból nyílik december 3-án, pénteken kiállítás. Az önkormányzat népjóléti bizottsága és a Bem rakparti művelődési ház közreműködésével sikerült megadni az érintetteknek a bemutatkozási lehetőséget. (vs)

II. kerület Humorista kerestetik
Amatőrök jelentkezését várja a Petőfi Művelődési Központ, önálló pályaművel, írásban, hanganyaggal vagy videoanyaggal. A téma szabadon választható, a beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. A beküldési határidő január 5. (sk)

III. kerület VETÉLKEDŐ
Családi napot tartanak ma a Krúdy Gyula Gimnáziumban. Hőlégballon-bemutatóval, aszfaltrajzversennyel, sportvetélkedőkkel várják az érdeklődőket. (nvzs)

IV. kerület Születésnap
Századik születénapján Nagy István alpolgármester virágcsokorral köszöntötte Molnár Andrásnét Szent Imre utcai otthonában. (fm)

V. kerület Konferencia
A nemzetközi fejlesztési együttműködés a XXI. században címmel egész napos konferenciát rendezett a Magyar ENSZ Társaság pénteken a Magyar Tudományos Akadémián. (ka)

VI. kerület SZELLEMI JÁTÉK
A Benczúr Kvízklub ma délután három órától bárki megcsillogtathatja tudását. A vetélkedőn különböző témakörök kerülnek terítékre, és addig tart, ameddig a jelenlévőknek kedvük van játszani. (rv)

VII. kerület Jótékonysági bál
Erzsébet-bált rendeznek november 20-án 19 órától a Grand Hotel Hungária nagytermében. Az esemény fővédnöke Hunvald György kerületi polgármester. (kg)

VIII. kerület Támogatás
A Józsefvárosi Zeneiskolai Alapítvány számlájára több mint hatszázezer forint folyt be az állampolgárok személyi jövedelemadójának egy százalékából. Az összeget hangszervásárlásra és nyári zenei táborozásra fordították. (fm)

IX. kerület Kitüntetés
Az elméleti és gyakorlati közgazdászoknak létrehozott Káldor-díjat dr. Cséfalvay Zoltán egyetemi tanár vehette át a budapesti Corvinus Egyetemen. (ka)

X. kerület MÉLTÁNYOSSÁG
Bruttó tízmilió forint méltányossági támogatást kap az a gyermekét egyedül nevelő, beteg és nyugdíjas nő, akinek férje az Óhegy-parkban beszakadt egy bányagödörbe. Az összeg nem kártérítés, mert az önkormányzat nem felelős a balesetért. Adózás után ötmillió forint marad meg. (ia)

XI. kerület Segítség
Ma 15-16 óra között a Móricz Zsigmond körtéri gyorsétteremben Molnár Gyula polgármester Markos György humoristával együtt áll a pult mögé. Minden eladott adag sült krumpli árából 35 forintot a Ronald McDonald Házak fenntartására fordítanak, ahol a beteg gyermekek családtagjaikkal együtt lehetnek. (tt)

XII. kerület Sakkverseny
A Virányosi Közösségi Házban általános és középiskolai tanulók számára rendezik az Erkel Ferenc Sakk Emlékversenyt vasárnap 9 órától. Jelentkezni a helyszínen lehet 8 óra 30 percig. (ka)

XIII. kerület Lakásmaffia
Ingyenes tájékoztatás az igénylőknek, hogy egy lakáscserénél, illetve adásvételnél mire kell odafigyelni. A tájékoztatót minden hétfőn 16 és 18 óra között a Béke utca 65. szám alatt tartják. (fm)

XIV. kerület KONTÉNEREK
Tovább folytatódik a szelektív hulladékgyűjtő program. Év végéig húsz új hulladékgyűjtő sziget kezdi meg működését a kerületben. (nvzs)

XV. kerület Kilencedszer
Minden évben sor kerül 1996 óta az ANNO művészeti hét rendezvénysorozatra. Idén november 20–28. között lesznek hagyományos programok és meglepetések is. (vs)
 
XVI. kerület Felhívás
November 28-án, vasárnap a Hűség napja címmel ünnepséget tervez a kerületi önkormányzat. Azokra számítanak, akik legalább 45. házassági évfordulójukat ünneplik. (lma)

XVII. kerület Verseny
Ünnepi-teríték-versenyt hirdet a rákoscsabai Csigaház. Az eszközöket és a dekorációt a versenyzőknek kell hozniuk, és december 3-án a négyszemélyes asztalt elkészíteniük. (sk)

XVIII. kerület CSOKIKONCERT
Ismeretterjesztő programra várják a gyerekeket vasárnap a Kondor Béla Közösségi Házban. Jutalomcsokoládé jár a helyes válaszokért. (nvzs)

XIX. kerület Ünnep
A Polgármesteri Hivatal nyugdíjasait köszöntötték tegnap. Az ünnepséget a szakszervezet szervezte. (sk)

XXI. kerület Rijekai Karnevál
A csepeli önkormányzata pályázatot hirdet a horvátországi Rijekában 2005. február 5–6-án megrendezésre kerülő karneválon való részvételre.
A kiválasztottak utazását és tartózkodását fedezik. (vs)
 
XXII. kerület TÁNCHÁZ
Szórakoztatóprogramokkal várják a családokat vasárnap délelőtt a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpontban. (nvzs)

XXIII. kerület Hulladék
Az év végéig minden tervezett helyszínre kiteszik a szelektív hulladékgyűjtőket. (vz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!