Hírek

2004.11.23. 00:46

Keresztül Budapesten

BAMA

Marad a kedvezményes bérlet
Jövőre is biztosítja a költségvetés a diákok kedvezményes bérletvásárlási lehetőségét a tömegközlekedési eszközökre. A jövőben az önkormányzat dönti el, hogy a településen tanuló diákok közül kinek biztosítja az ingyenes bérletet. (vs)

I. kerület Elfogadott javaslat
A felújítási pénzeszközök átcsoportosításáról határozott  a kerületi testület. Ezzel megnyílt a lehetőség, hogy felújítsák a Hunyadi János út bal  oldalán a Püspökkertet körülvevő Vízikapu-bástya várfalszakaszát. (vs)

II. kerület Jótékonysági bazár
A Kájoni János Ferences Házba lehet elvinni azokat a használt, de ajándékozásra még alkalmas tárgyakat, amelyekre otthon már nincs szükség. A tárgyakat november 25-én reggel nyolctól veszik át.  A befolyt összeget a kisnyugdíjasok és nagycsaládosok  között osztják szét. (vs)

III. kerület DENEVÉRMENTÉS
Negyvenöt korai denevért mentettek ki a Duna–Ipoly Nemzeti Park szakemberei egy redőnytokból a békásmegyeri lakótelepen. A védett  állatokat az állatkert fogadta be néhány napra. (rv)

IV. kerület Gyermekkorcsolya
Az AstraZeneca sportcsarnok korcsolyaoktatási programot hirdetett óvodásoknak és iskolásoknak. A csoprtos tanítás 11 héten keresztül tart. (fm)

V. kerület Jászok Budapesten
A Jászok Egyesülete meghívta összejövetelére Abolfazl Rahmana Hazeveit, Irán nagykövetét, aki eleget téve az invitálásnak ma ellátogat a városháza tanácstermében. (ka)

VI. kerület MŰVELŐDÉS
A Terézvárosi Művelődési Közalapítvány 163 pályázatot támogat. A programok között van kulturális műsor, színházi előadás, irodalmi délután, síremléképítés, játékos vetélkedő. (rv)

VII. kerület Környezetvédelem
Veszélyeshulladék-gyűjtési akciót szervez az önkormányzat november 27-én. A háztartásokban összegyűlt hulladékot az Almássy, a Klauzál és a Bethlen Gábor téren veszik át 9 és 16 óra között. (kg)

VIII. kerület Pszichológus az iskolában
Két iskolapszichológussal bővült a Józsefvárosi Nevelési Tanácsadó gárdája. A két szakember jelenleg négy iskolában dolgozik:  a Losonci téri, a Práter utcai, a Somogyi utcai, valamint  a Vajda Utcai Általános Iskolákban. (fm)

IX. kerület Drámastudió 
A Kosztolányi Kulturális Központ drámastudiójának foglalkozásán vehetnek részt az érdeklődők, kedden délután fél öttől a Török Pál utcai művelődési otthonban. (ka)

XI. kerület Művészeti hónap
A Budapesti Művelődési Központ kiállítássorozatára pályázaton választották ki a műveket. Csütörtökig fotóművészek alkotásai, Katalin napjától pedig festők és szobrászok művei tekinthetők meg. (tt)

XII. kerület Járda épül
Térburkolatot kap a Csaba utcai járda Ignotus utca és Maros utca közötti szakasza. A kerület felújítási programja keretében előbb a nagyobb forgalmi terhelésnek kitett utakat és járdákat újítják fel. A Csaba utcában november 27-én végeznek az építők. (scs)

XIII. kerület Pénzt kaptak
Az angyalföldi képviselő-testület 2370000 forint támogatást szavazott meg a XIII. Kerület Testneveléséért és Sportjáért Közalapítványnak. (fm)

XIV. kerület MEGEMLÉKEZÉS
Emléktáblát avatnak Latabár Kálmán tiszteletére egykori lakhelyén, Dózsa György úti házánál. A legendás Kossuth-díjas művész százkét évvel ezelőtt született. (nvzs)

XV. kerület Teljes a hálózat
A vezetékesivóvíz-hálózat jelentős önkormányzati szerepvállalással teljesnek mondható a kerületben. Ez is egyik oka annak, hogy a jelenlegi 130 közkút közül a jövőben – szakmai javaslat alapján – az önkormányzat csak 33-at fog megtartani és működtetni. (vs)

XVI. kerület Bővítés
A fővárosi önkormányzat a cinkotai köztemető bővítését készíti elő, amellyel több ütemben, évtizedek alatt a temető jelenlegi területét többszörösére kívánják bővíteni. (lma)

XVII. kerület Kapcsolattartás
A Diadal utcai iskola rendszeres kapcsolatot tart volt diákjaival. Legutóbb a 25 év alatt itt végzettek alkotásaiból tartottak kiállítást az aulában. (vs)

XVIII. kerület Időközi választás
Pestszentlőrincen a 2.,  és Pestszentimrén a 18. számú egyéni választókerületben az önkormányzati képviselő halála miatt időközi  választásra kerül sor, amelynek napját november 28-ra tűzték ki. (g)

XIX. kerület TALÁLKOZÓ
Zenés délutánt szervez a kerületi idős embereknek a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége nyugdíjastagozata. A Kispest Vigadóba szerdán délután várják az érdeklődőket. (nvzs)

XX. kerület Szoboravatás
Erzsébet királyné egész alakos szobrát az Erzsébet-napok keretében avatták fel Pesterzsébet városközpontjában. (ka)

XXI. kerület Raktártűz
Tegnap hajnalban Csepelen (II. Rákóczi F. u.) kigyulladt egy radiátorokkal és cirkóberendezésekkel teli raktárépület. A szakértő véleménye szerint szándékos gyújtogatás történt. A raktár bérlője elmondta, hogy egy nappal korábban már megpróbálták a helyiséget felgyújtani. Személyi sérülés nem történt. (vs)

XXII. kerület KÁRMENTESÍTÉS
Hatszázmillió forintot nyert a kerület önkormányzata európai uniós pályázaton. Az öszszeget a Rózsakert azbesztmentesítésére fordítják. (nvzs)

XXIII. kerület Egészségnap
A Fekete István Általános Iskolában pénteken délelőtt 10 órától egészségnap keretében tanácsadást tartanak. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!