Hírek

2004.11.27. 00:16

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület A régi az új vezető Budavár önkormányzatának testülete csütörtökön tartotta novemberi ülését. Többek között az intézményvezetői pályázatok szerepeltek a napirenden. A Czakó utcai sportközpont régi vezetőjét megerősítették tisztségében. A Maros utcai rendelőintézet és az I. kerületi művelődési ház vezetésének elnyerésére eredménytelen volt a pályázat. (vs)

II. kerület Ajándékgyűjtés Harmadszor rendeznek karácsonyi ajándékgyűjtést a Millenáris parkban. Vasárnaptól várják a játékokat, könyveket, sportszereket, hangszereket, amelyeket a fogyatékkal élő gyerekek között osztanak majd szét december 19-én. (vs)

III. kerület TISZTASÁG Térítésmentesen szállítják el a zöldhulladékot a kerületben. A gyűjtésére alkalmas zsákok ingyenesen igényelhetők az önkormányzatnál. (nvzs)

IV. kerület Pedagógusünnep Idén ünnepelte alapításának tizedik évét az Újpesti Pedagógiai Szolgáltató Központ. Erről szólt a november 15. és november 25. között megrendezett újpesti pedagógiai napok rendezvénysorozata. Az esemény fővédnöke Hock Zoltán, Újpest alpolgármestere volt. (fm)

V. kerület Évforduló Az ötvenéves Váci utcai ének-zenei általános iskola jubileumi rendezvénysorozatának záróünnepségét ma tartják. Steiner Pál, a kerület polgármestere is ott lesz az iskolában. (ka)

VI. kerület EMLÉKTÁBLA Szabó Miklós operaénekes emléktábláját avatja fel Verók István polgármester ma délután 1 órakor. A neves előadó és műfordító 31 évig, 1968-tól haláláig, 1999-ig élt a Székely Bertalan u. 5. számú házban. (rv)

VII. kerület Segítenek Beszéd- és kommunikációfejlesztő foglalkozást indított az Erzsébetvárosi Támogató Szolgálat az idősek és a fogyatékkal élők megsegítésére. Az egyesület foglalkozásaira a 268-0741-es telefonszámon lehet jelentkezni. (kg)

VIII. kerület Gyermekszínészet A Józsefvárosi Kulturális Központ Orczy Színitanodája keres tehetséges, 6–14 éves gyerekeket. A foglalkozások az Orczy-kert faházában szerdai napokon 15–18 óráig és pénteki napokon 15–20 óráig tartanak. Tantárgyak: ének, beszédtechnika, tánc, pantomim. (fm)

IX. kerület Játszóház Kreatív játékokkal egybekötött  játszóházat tartanak  szombaton délelőtt a Kosztolányi Kulturális Központ- ban. (ka)

X. kerület DRÁMAI ÁLLAPOT A kőbányai egészségnapon tartott vércukorvizsgálatra kétszáztizenöten jelentkeztek. Száztíz embernek volt magas, közülük tizenhatnak kórosan magas a vércukorszintje. Hetvenhét kőbányaiból ötvennégy allergiás, minden másodiknak magas a koleszterinszintje. A Doppler-méréssel végzett érvizsgálaton százhét személyből harminckettő beteg. (ia)

XI. kerület Művészeti Hónap A budapesti művelődési központ lehetőséget biztosít a fővárosban alkotó képzőművészeknek a megméretésre. A kiállítást Szamadam György festőművész nyitotta meg és december közepéig látogatható. (tt)

XII. kerület Humanista tanácskozás Az európai emberi nemzet felé címmel kétnapos konferencia kezdődik a Városmajori Gimnáziumban. Az eseményt a Humanista Internacionálé Európai Regionális Szervezete rendezi. (ka)

XIII. kerület Költségvetés A képviselők elfogadták a 2005. évi költségvetési koncepciót. Megállapították, hogy az a törvényi előírásoknak megfelel, összhangban áll az elfogadott településfejlesztési tervvel. (fm)

XIV. kerület EMLÉKEST Valahol szörnyű vihar lehetett... címmel zenés irodalmi estet tartanak vasárnap Wass Albert emlékére a Róna úti református templomban. (nvzs)

XV. kerület Meglepetés Az önkormányzat Mikulás-napi meglepetésként a Fővárosi Nagycirkuszba viszi el a gyerekeket. November 30-án 10 és 15 órakor mintegy 3000 gyermek mehet a cirkuszba. (vs)

XVI. kerület Jön a Mikulás A kerületi önkormányzat ebben az esztendőben is megajándékozza dolgozói gyermekeit. A Télapó-ünnepségre 28-án, vasárnap kerül sor. (lma)

XVII. kerület Közmeghallgatás A kerület testülete december 2-án délután öt órakor tartja a közmeghallgatást a Családi és Társadalmi Rendezvények Házában. (vs)

XVIII. kerület Választás Időközi választást tartanak vasárnap a második és a tizennyolcadik választókerületben. (nvzs)

XIX. kerület BÁL Erzsébet–Katalin bált tartanak a művelődési házban ma este nyolc órától. (nvzs)

XX. kerület Templomi kórus Az Erzsébet-napok záróeseményeként egyházzenei kórushangversenyt rendeznek szombat délután a Szent Erzsébet-templomban. (ka)

XXI. kerület Csatornaépítés Az önkormányzat a Tárház utcai csatorna építésével a Relid Baut bízta meg. A munkát december 16-ra fejezik be. (vs)

XXII. kerület Üdítő és pogácsa Az egyházak közös adventet rendeznek ma, holnap és december 1-jén a szabadidőközpontban. A lelkipásztorok üdítő és pogácsa mellett beszélgetnek. (nvzs)

XXIII. kerület Tervezik Szolgáltatástervezési elképzelést készít az önkormányzat. Cél a meghatározott önkormányzati ellátási kötelezettségek végrehajtásának ütemezése. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!