Hírek

2004.11.30. 06:51

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Változott a félfogadás
A budavári önkormányzat polgármesteri hivatala december 17-én, pénteken meghosszabbított munkaidővel, délután négy óráig tart nyitva. (vs)

II. kerület Népszerű bálna
A Millenáris Parkban december 5-ig tart nyitva az Ability Park, amely játékosan mutatja be a fogyatékosok élethelyzetét. A kiállítás végével az óriás bálnának is költöznie kell. A szerkezet teljesen elsötétített bendőjében eddig nyolcezren tapasztalhatták meg a vakok és gyengénlátók mindennapjait. A 300 négyzetméter helyigényű, nagyon népszerű „állatnak” helyet keresnek létesítői. (vs)

III. kerület VERSENY
Vers- és prózamondó versenyt szerveznek az általános iskolás gyerekeknek a Békásmegyeri Közösségi Házban. Jelentkezni december 15-ig lehet. (nvzs)

IV. kerület Adó Összesen
894113 forint folyt be a Káposztásmegyeri Misszió Alapítvány bankszámlájára a tavalyi személyi jövedelemadó 1 százalékaiból. Ebből, valamint egyéb támogatásokból összesen 920000 forintot költöttek nehéz anyagi helyzetben lévő tanulók szociális támogatására (fm)

V. kerület Koszorúzás
Ma Szomory Dezső író Sütő utca 2. szám alatti emléktáblájánál megemlékezést tartanak a belvárosi önkormányzat szervezésében. (ka)

VI. kerület JÁTSZÓTÉR
Megújult a Lövölde téri játszótér, amelyet Verók István polgármester holnap délelőtt fél 11-kor ad át a gyerekeknek. Az EU-normák szerint újjáépített létesítmény átalakítása 10 millió forintba került. A költségek több mint kétharmadát az önkormányzat állta. (rv)

VII. kerület Mozgó urna
Azok a választók, akik egészségi állapotuk miatt nem tudják felkeresni a szavazóhelyiséget, mozgó urnát kérhetnek a népszavazáson. Az érintettek a helyi választási irodánál jelezhetik igényüket. (kg)

VIII. kerület Rendelő
A józsefvárosi képviselő-testület öszszesen 3 millió 750 ezer forintot szavazatott meg a RÉV8 Rt.-nek a Rökk Szilárd utcai új orvosi rendelő kialakítására vonatkozó terv kidolgozására. (fm)

IX. kerület Holokauszt
A magyarországi holokauszt történetét családi amatőrfilmek felhasználásával dolgozta fel Forgács Péter és Szemző Tibor. Az Örvény című video-oratóriumból szemelvényeket mutatnak be ma este a Holokauszt Emlékközpontban. (ka)

X. kerület Lift a Patakyban
Az önkormányzat közmeghallgatásán az egyik polgár felvetette, hogy a Pataky Művelődési Központban az időseknek nagyon hiányzik egy személyfelvonó. Andó Sándor polgármester ígéretet tett, hogy a jövő évben építenek egy személyfelvonót. (vs)

XI. kerület MediátorIroda
Megnyílt az első magyar mediátoriroda a Prielle Kornélia utcában. A mediáció olyan sajátos permegelőző eljárás, amelynek célja egy írásbeli megállapodás, amely minden fél számára előnyös. Ebben egy pártatlan szakértő nyújthat segítséget. (tt)

XII. kerület Természetjárók
A természetet, a komolyabb kitartást igénylő túrákat kedvelők Téry Ödön Baráti Társasága tart összejövetelt kedden este a Virányosi Közösségi Házban. (ka)

XIII. kerület Jutalom
Megjutalmazta az önkormányzat a kerület legeredményesebb sportolóit és edzőit. Dr. Tóth József polgármester jutalmat adott át többek között Vereckei Ákos, Horváth Gábor, Kökény Roland, Beé István, Pulai Imre és Novák Ferenc kajak-kenusoknak, Sike József sportlövőnek és Bedák Pál ökölvívónak. (fm)

XIV. kerület Emléktábla
Latabár Kálmán tiszteletére emléktáblát avattak Zuglóban a Dózsa György út 17. számú ház falán, ahol a legendás színész élt családjával. Az emléktáblát Antal Sándor kőszobrász készítette. (vs)

XV. kerület Háziorvosok támogatása
Tíz háziorvos kapott támogatást az önkormányzat egymillió forint keretösszegű pályázatán. (zsp)

XVI. kerület Testületi ülés
Ma tartja testületi ülését a kerületi önkormányzat. Két téma a sok közül: az állattartás EU-normáknak megfelelő jogharmonizációja és a kerületi lap átalakítása. (lma)

XVII. kerület Avarégetés
Ma még égethető az avar. December 1-je után azonban már csak lombzsákokban gyűjthető össze. (vs)

XVIII. kerület ELŐADÁS
Az ember újjászületése címmel tart előadást Vadnai Zsolt természetgyógyász a Kondor Béla Közösségi Házban holnap délután fél hatkor. (nvzs)

XIX. kerület MUNKA
Gazdálkodási vagy kertészeti felsőfokú végzettséggel rendelkező ügyvezetőt keres Kispest önkormányzata. A pályázatra december 17-ig lehet jelentkezni. (nvzs)

XX. kerület Teremavatás
A Befogad és kitaszít a világ című zenés Villon-esttel avatták fel a Csili Művelődési Központ újonnan épült Vizvári László Kamaratermét. (ka)

XXI. kerület Testvérváros
Csepel és németországi testvérvárosa, Neuenburg am Rhein vezetői elhatározták, hogy Virtuális Európa címmel közös, angol nyelvű honlapot hoznak létre. (vs)

XXII. kerület TANÁCSADÁS
A gyógyteák jótékony hatásáról tart előadást az Egészségmegőrző Klub meghívottja holnap délután öt órától, a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete székházában. (nvzs)

XXIII. kerület Nyelvóra
Tovább tanulhatnak azok a soroksáriak, akik sikeresen elvégezték az önkormányzat angol tanfolyamát. Az új tanfolyamot haladók számára indítanák. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!