Hírek

2004.12.01. 00:56

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Emlékezés
Antonio Ortíz Garcia, Spanyolország új budapesti nagykövete koszorút helyezett el a Buda 1686-os töröktől való visszavételéért küzdő spanyol és katalán hősök Lovas úti emléktáblájánál. (vs)

II. kerület Ösztöndíj
Ünnepélyes keretek között vették át egyszeri 50 ezer forintos ösztöndíj-támogatásukat a felsőoktatási intézményben tanuló kerületi diákok. Horváth Csaba polgármester azt kérte, hogy tanulmányaik befejeztével jöjjenek vissza, és segítsék a kerület boldogulását. (vs)

III. kerület EMLÉKTÁBLA
Kállai Ernő tiszteletére emléktáblát avat holnap délután Tarlós István, Óbuda polgármestere. A művészetkritikus életművet dr. Pataki Gábor akadémikus méltatja. (nvzs)

IV. kerület Gáz
Két pályázatról döntött az újpesti testület. Meghirdette a súlyosan fogyatékosok díjhátralék-kiegyenlítő támogatását célzó pályázatát. Ezen kívül kiírta a fűtéskorszerűsítési támogatás elnyerésére irányuló pályázatot. (fm)

V. kerület Tanácskozás
A magyarországi roma kisebbség felkészítése az EU-integrációra címmel egész napos tudományos konferenciát rendeznek szerdán az Országos Idegen-nyelvű Könyvtár kiállítótermében (V., Molnár u. 11.). (ka)

VI. kerület MIKULÁS
Kétnapos Mikulás-kupát rendez óvodásoknak és alsó tagozatos általános iskolásoknak a Terézvárosi Sport és Szabadidő Alapítvány. A résztvevőket a Der-kovits Általános Iskolába (Városligeti fasor 4.) várják december 2-án és 3-án. (rv)

VII. kerület Sporttámogatás
Félmilliót szavazott meg a Fővárosi Közgyűlés a kerület sportéletének támogatására. A pénzt elsősorban a Városligeti Sportcentrum karbantartására és sporteszközök vásárlására fordítják. (kg)

VIII. kerület Ülésezett a testület
Az önkormányzati képviselők ülésükön 435 ezer forintot szavaztak meg a Deák-Diák Általános Iskolának a Dugonicsból átkerült diákok felzárkóztatására. Ezen kívül 1 millió forintot adnak a közterület-felügyeletnek karbantartásra és fénymásolók vásárlására. (fm)

IX. kerület AIDS-világnap
Egész napos rendezvényt tartanak ma a Haller utcai Ferencvárosi Művelődési Központban, annak tudatosítására, hogy céltudatos felvilágosító munkával, és helyes szexuális magatartással lehet csak hatékonyan védekezni a veszedelmes betegség ellen. A világnapon önkéntes véradásra és névtelenséget biztosító AIDS-szűrésre is lehetőség nyílik. (ka)

X. kerület ROCKSZÍNHÁZ
Mint korábban megírtuk, a Pataky Művelődési Központba költözne a megújuló Rockszínház. Nem hivatalos forrásból
a Reggel úgy értesült, hogy Andó Sándor polgármestert saját frakciója nem, de a városházi ellenzék támogatja az elképzelésben. (ia)

XI. kerület FŰTÉSI TÁMOGATÁS
Azok a családok részesülhetnek a támogatásban, ahol az egy főre jutó jövedelem 43600 forintnál alacsonyabb. (vs)

XII. kerület Térítési díjak
Megemelték a szociális térítési díjakat. Jövő év márciusától hét százalékkal kell többet fizetni. (scs)

XIII. kerület Szabályozás
A képviselő-testület elfogadta a Váci út–Szobor utca–Madarász utca–Berettyó utca–Újpalotai út–Göncöl utca–Gyöngyösi utca–Madarász utca–Faludi utca által határolt terület kerületi szabályozási tervét. (fm)

XIV. kerület KÖLTSÉGVETÉS
Az idei és a jövő évi forrásmegosztással kapcsolatban rendkívüli testületi ülést hívott össze Rátonyi Gábor, Zugló polgármestere holnap délelőtt tíz órára. (nvzs)

XV. kerület Szociális elképzelés
A szociális szolgáltatások ötéves fejlesztési irányát fogadta el a képviselő-testület. A tervezet kijelöli azokat a szolgáltatásokat, amelyeket 2008-ig kell létrehozni, például a szenvedélybetegek, pszichiátriai betegek nappali ellátását. (zsp)

XVI. kerület Visszatértek
A közelmúltban jöttek haza az olaszországi Canistróból a Szerb Antal Gimnázium diákjai. Az olasz diákok tavasszal viszonozzák a látogatást. (lma)

XVII. kerület Rossz az út
Rendszeresen panaszkodnak a Csévéző utca és a Bélatelepi út állapotára a környékbeliek. A Csévéző utca felújítása a fővárosi önkormányzat feladata, a kerület szeretné elérni, hogy 2005-ben szerepeljen a főváros programjában. (vs)

XVIII. kerület KARATE
Újabb karateklub alakult. Az oki-nawai karate hagyományaival ismerkedhetnek a fiatalok a Hunyadi Gimnáziumban  hétfőn és szerdán. (nvzs)

XIX. kerület HELYTÖRTÉNET
A százéves Nagyboldogasszony Templomról nyílt kiállítás a Vigadó Galériában. (nvzs)

XX. kerület Táncest
A társaságkedvelők klubja tartja találkozóját szerda este a Csili Művelődési Központban. (ka)

XXI. kerület Közmeghallgatás
A kerületi polgárok közül többen sürgették a Gerinc út mielőbbi megépítését. Orosz Ferenc alpolgármester be-jelentette: a nyomvonalon befejeződött a kisajátítás. (vs)

XXII. kerület ÍR TÁNCHÁZ
A régi M. É. Z. együttes ad koncertet  holnap este az ír táncház keretében a budafok-tétényi szabadidőközpontban. (nvzs)

XXIII. kerület Rendőrautó
Két új autót kap a XXIII. kerületi rendőrkapitányság a Soroksár  Közbiztonságáért Alapítványtól. Az önkormányzat átveszi és ingyenes használatba adja a kocsikat. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!