Hírek

2004.11.16. 06:58

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület E-közigazgatás Bekapcsolódott az internetes közigazgatási rendszerbe a budavári önkormányzat okmányirodája. A kerületiek számára is elérhető XR- rendszer hatósági ügyek (ügytípusok) intézésének támogatását, valamint az okmányirodai időpontfoglalást teszi lehetővé. (vs)

II. kerület Ökopiac Az év végéig működhet a Marczibányi Téri Művelődési Központ udvarán az ökopiac. Az üzemeltető Biokultúra Egyesület évente lejáró szerződését az intézmény nem hosszabbítja meg. A piac megmentéséért, kerületben tartásáért sokan megmozdultak; a képviselő-testület is foglalkozott a sorsával. (sk)


III. kerület Látássérültek klubja A Támogató Szolgálat klubfoglalkozásain a szolgálat munkatársai információnyújtást, tanácsadást és ügyintézést is végeznek. A klub minden hónap utolsó hétfőjén 15-től 17 óráig a Kiskorona utca 3. szám alatt várja a tagokat. (vs)

IV. kerület Pénzt nyertek Mint minden évben hagyo-mányosan, kihirdették az Újpesti Önkormányzat Civil Alapjára benyújtott pályázatok idei nyerteseit. A Laktóz Érzékenyek Társasága 150 ezer forintot, a Magyar Keresztény Misszió Alapítvány 100 ezer forintot kapott. (fm)

V. kerület Cseh napok Ismeretterjesztő programokkal egybekötött cseh napok kezdődtek hétfő este a Közép-európai egyetem Nádor utcai székházában. A november 19-ig tartó eseménysorozaton Csehországról szóló filmeket is láthatnak, és cseh muzsikát is élvezhetnek az érdeklődők. (ka)

VI. kerület CIVIL ADATBÁZIS Bemutatkozó anyagot vár az önkormányzat azoktól a civil szervezetekről, amelyek szeretnék adataikat, közlemé-nyeiket a kerület honlapján is közzé tenni. A jelentkezést dr. Rabin László alpolgármester várja a polgármesteri hivatalban. (rv)

VIII. kerület Pályázat a maradékért Az önkormányzat idei költségvetése 3200000 forintot biztosít a kisebbségeknek, s ebből 2318000 forintot használtak fel eddig. A fel nem használt 882000 forintra a Kisebbségi és
Emberi Jogi Bizottság pályázatot ír ki. (fm)

IX. kerület Elvált apák Jogi szakértő bevonásával az Elvált Apák Érdekvédelmi Egyesülete szervezésében megbeszélhetők az egyéni gondok és bajok ma, a Ferencvárosi Művelődési Központban. A szervezők várják azokat, akiknek családi gondjaik vannak,
s ezeket szakemberek segítségével szeretnék megoldani. (ka)

X. kerület GYERMEKORVOSI RENDELÉS A Zuglói Egészségügyi Szolgálat korszerűsítése miatt 2005. január 3-tól az Örs vezér tere 23. alatt tartják a gyermekorvosi szakrendeléseket. Az Ida utcából történő átköltözés december 15-én kezdődik, így a röntgen az év utolsó két hetében korlátozottan működik. (ia)

XII. kerület Emléktábla Kertész Gyula zeneszerző és karnagy tiszteletére avatnak emlék-
táblát ma a művész Tamási Áron utcai egykori otthonának falán. (ka)

XIII. kerület Jutalom A Szociális Munka Napját ünnepelték az angyalföldi József Attila Művelődési Központban. Dr. Tóth József polgármester jutalmakat adott át az ezen a területen jó munkát végzőknek. (fm)

XIV. kerület Paskál lakópark Megkezdődött az 560 fős nyugdíjas apartmanház építése. A tömb közel egyharmadát már értékesítették. (vs)

XV. kerület Fővárosok konferenciája Tegnap és ma tartják  Berlin–Bécs–Budapest konferenciáját a Csokonai Művelődési Házban. A tanácskozáson a három főváros kulturális helyzetét hasonlítják össze. (zsp)

XVI. kerület Tankönyv A tankönyveket idén az önkormányzati fenntartású intézményekben tanuló alsó tagozatos diák ingyen kapta, mert a hivatal kiegészítette a központi normatívát. Jövőre az első hat évfolyam, 2006-ig minden általános iskolai diák ingyen jut majd a tankönyvekhez. (lma)

XVII. ker. Családklub Kisgyermekes családok klubja tartja foglalkozását ma délelőtt 10 órától a Csekovszky Árpád Művelődési Házban. A szülők segítséget kaphatnak a nevelés gondjainak megoldásában. (sk)

XVIII. kerület Gyerekek a gyerekekért A lőrinci sportcsarnokban rendezték meg a TOTI-Kupa Jótékonysági Teremtornát. Az egészséges gyerekek beteg társaik megsegítéséért játszottak. (vs)

XIX. kerület Elvezető Pályázatot nyújt be Wekerle-telep a csapadékvíz-elvezetési munkák folytatására. Az önkormányzat
biztosítja az önrészét, azaz 1227000 forintot. (sk)

XX. kerület Vetélkedő Pesterzsébeti iskolák helytörténeti vetélkedőjét tartották tegnap a Csili színháztermében, az Erzsébet napok keretében. (ka)


XXI. kerület Katona anyukák A Magyar Honvédség erkölcsi és anyagi elismerésben részesíti azokat az édesanyákat, akiknek öt vagy több gyermeke teljesített katonai szolgálatot. Az önkormányzat kéri azokat, akik ilyen édesanyát ismernek, jelezzék az Ügyfélszolgálati és Okmányirodában. (vs)

XXII. kerület Író vendég Feinek György író, költő lesz a vendég november 16-án 18 órától a budafoki könyvtárban (Tóth J. u. 36.), a Budafoki beszélgetések rendezvénysorozat keretében. A vendéget Kanizsa József költő mutatja be. (vs)

XXIII. kerület Lombzsákok Elfogytak a félárú lombgyűjtő zsákok, ezért az önkormányzat további ezer darabot vásárol. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!