Hírek

2004.11.20. 07:02

Janics Natasa tenyerelt

A kajakos Janics Natasa kézlenyomatával bővítették a magyar Sportcsillagok Falát.

Riskó Márton

[caption id="" align="alignleft" width="200"] A Vajdaságból áttelepült fiatal sportoló Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke jelenlétében ünnepelte a jeles napot
[/caption]A nyári athéni olimpián két aranyérmet szerző hölgy az Erzsébet körút és a Király utca sarkán lévő pizzériában tenyerelt. Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke az ünnepség helyszínén elmondta, hogy a Démász-Szeged 22 éves sportolója jelenleg a sportág legeredményesebb és legkiemelkedőbb versenyzője. Az ünnepelt megköszönte a kedves szavakat, és elárulta, hogy az olimpia utáni pihenés véget ért, már megkezdte a felkészülést a jövő évi világversenyekre. – Két és fél hónapig pihentem, de most már újra edzem – mondta az ünnepelt. – Mindent megteszek azért, hogy a jövőben is hasonló sikereket érjek el.

Ezzel már 130 kézlenyomat látható a Hemingway Alapítvány gondozásában létrehozott Sportcsillagok Falán. A gyűjteményt a Testnevelési Egyetem aulájában tekinthetik meg az érdeklődők.

Janics Natasa

Szül.: 1982. június 24., Bácskapalánka

Magasság/Testsúly: 173 cm/64 kg

Olimpiai bajnok: egyéni 500 m, páros 500 m (2004., Athén)

Egyesülete: Démász -Szeged

Hobbija: nyelvtanulás, zenehallgatás

A négyeseknek nem rendeznek válogatót, a szövetségi kapitány dönt az összeállításukról

Több meglepetést is tartalmazott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége mégis elfogadta Angyal Zoltán szövetségi kapitány 2005-ös válogatási elveit. Az olimpiai bajnok egységek sem élveznek védettséget, a négyeseknek nem lesz válogató: a kvartetteket a kapitány állítja össze.

A két válogatót júniusban rendezik, mindkét verseny Szegeden lesz, ahol csak egyes és páros futamokat rendeznek. A K–1-es és K–2-es teljesítmények alapján Angyal Zoltán határozza meg a négyesek összetételét. A válogatók alapján kivételesen ugyanaz a csapat utazik a júliusi, poznani Európa-bajnokságra és az augusztusi, zágrábi világbajnokságra (a kapitány súlyos formahanyatlás esetén fenntartja a változtatás jogát).

– Senki nem kap kedvezményt. Szeretném, ha minden eddiginél komolyabb harc alakulna ki a csapatba kerülésért – mondta Angyal Zoltán. – Nem szeretném, ha a legjobbak elbújnának a négyesekbe, mindenkinek meg kell mutatnia a tudását egyesben és párosban. Talán így sikeresebbek lehetnek a férfiak kevésbé erős számai. A négyesek miatt biztos sok vitám lesz.

A kapitányi elképzelések kapcsán a szakmai bizottság véleménye megosztott volt, ám az elnökség azonosult Angyal elképzeléseivel.

Schiller Zs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!