Hírek

2004.11.24. 08:04

Hivatalosan visszavonult Fazekas Róbert

Címkék#Vélemény

Bejelentette visszavonulását az athéni olimpiai aranyérmétől doppingvétség miatt megfosztott Fazekas Róbert. A diszkoszvető azért döntött így, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége ma ne tilthassa el. Kormányrendelet alapján ugyanis a visszavonult sportoló ellen nem indítható fegyelmi eljárás.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="120"] Ki tudja, versenyzik-e még valaha a szombathelyi diszkoszvető?
[/caption]– Fazekas Róbert a mai napon küldte el visszavonulását bejelentő formanyomtatványát a szövetséghez – áll Pál T. Gábor, a diszkoszvető személyi titkárának közleményében. – Az olimpiai bajnok diszkoszvető egy percig sem szeretné becsapni a közvéleményt. Döntését azért hozta, hogy a MASZ holnap ne hozzon ellene elmarasztaló ítéletet, mely jelentősen csökkenthetné esélyét a lausanne-i Sportbíróság előtt.

A Sportbíróság (CAS) ítélete után viszont Fazekas visszatér a dobókörbe, a lausanne-i határozatot tudomásul veszi. A MASZ fegyelmi bizottsága szeptember 30-án két évre eltiltotta Annust és Fazekast, akik fellebbeztek a döntés ellen. Az elnökség mint fellebbviteli testület 24-re halasztotta a döntést.

Annusék Gécsek Tiborra célozva, nehezményezik, hogy a MASZ elnökségében olyan ember is helyet foglal, aki a mai napig nem tisztázta a közvélemény gyanúját, mely szerint köze volt a feljelentő levélhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!