Hírek

2004.11.02. 02:54

Hírsáv

BAMA

Sokat javult Arafat egészségi állapota
MÉRGEZÉSGYANÚ Jasszer Arafat palesztin elnök állapota stabil, és környezete bizakodó – közölte hétfő délelőtt a Párizsban tartózkodó palesztin küldöttség egyik magas rangú tagja. Egy arab nyelvű napilapban a rámalláhi kórház palesztin főorvosa kizárta annak lehetőségét, hogy Arafatot hagyományos méreggel megmérgezték volna.
 
Második forduló dönt Leonyid Kucsma utódjáról
PAPÍRFORMA A várakozásoknak megfelelően Viktor Janukovics kormányfő és Viktor Juscsenko ellenzéki parlamenti képviselő, volt kormányfő kapta a legtöbb szavazatot az ukrajnai elnökválasztás vasárnapi első fordulójában, így ők versengenek november 21-én a második fordulóban Leonyid Kucsma elnök helyéért.

Öngyilkos robbantó Tel-Aviv piacterén
NÉGY HALOTT A merénylőn kívül három halottja és 35 sebesültje van a Tel-Aviv központi, Hacarmel nevű piacterén hétfőn elkövetett robbantásos merényletnek. A Népi Front Palesztina Felszabadításáért elnevezésű szélsőséges palesztin csoport bejelentette, hogy ő követte el a merényletet.

Golyózápor végzett az orosz tábornokkal
MERÉNYLET Meggyilkolták Konsztantyin Gyementyev tábornokot, az orosz hadászati légierő parancsnokhelyettesét vasárnap a nyugat-oroszországi Szmolenszk közelében. A golyózáporban meghalt Gyementyev sofőrje is.

Milosevics elláthatja saját védelmét Hágában
JOG A háborús bűnökkel vádolt Szlobodan Milosevics volt jugoszláv elnök elláthatja saját védelmét a hágai Nemzetközi Törvényszék előtt – így döntött a törvényszék fellebbviteli testülete. Ugyanakkor egy kirendelt ügyvédnek is rendelkezésre kell állnia, ha a vádlott egészségi állapota megakadályozná a saját védelmet.

Fegyveresek agyonlőtték Bagdad alkormányzóját
GYILKOSSÁG Ismeretlen fegyveresek hétfőn agyonlőtték Hatem Kamel Abdel Fattah el Bajatit, Bagdad kormányzóhelyettesét és megsebesítették négy testőrét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!