Hírek

2004.11.03. 06:40

Európai segítség Iraknak

Nagyobb részt vállal Irak stabilizálásából az Európai Unió a jövőben – erről állapodtak meg Brüszszelben a közösség külügyminiszterei.

Toronyi A.

Az amerikai elnökválasztás kimenetelétől is függ Irak jövője, de meghatározó az arab országban lebonyolítandó voksolás lehet. A hét második felében esedékes EU-csúcson szintén napirendre kerül a megszállt ország ügye.

A tegnapi EU-külügyminiszteri eszmecserén Joschka Fischer a német diplomácia vezetője megerősítette: Berlin továbbra sem küld csapatokat Irakba. Bernard Bot holland külügyminiszter közölte, az Európai Unió a januári választásokat pénzzel és szakértőkkel támogatja. Brüsszel ezt követően küldöttséget meneszt az országba, hogy felmérje, milyen segítségre van szükség a rendőrség és az igazságszolgáltatás kiépítéséhez. Az unió tárgyalásokat fog kezdeményezni egy kereskedelmi megállapodás mielőbbi megkötése érdekében is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!