Hírek

2004.11.23. 00:56

Egyházak a részvétel mellett

A történelmi egyházak arra buzdítják híveiket, hogy vegyenek részt a nép- szavazáson. A keresztény egyházak felhívását, körlevelét vasárnap olvassák fel a templomokban.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="262"] Zarándoklat a kettős állampolgárságért. Vasárnap indultak Nagyváradról, s szombaton érnek Pestre
[/caption]„A magyar nemzetért érzett erkölcsi felelősségünk és elkötelezettségünk tudatában arra kérjük a magyar katolikus hívőket és minden magyar honfitársunkat, hogy a népszavazáson való részvétellel és igen szavazattal legyenek részesei ennek a történelmi összefogásnak, és támogassák ezt az új nemzetegyesítést” – olvasható az MKPK titkára, Veres András által jegyzett katolikus felhívásban.


„Magyarországi választópolgárokként, 80 év mulasztását pótolva, hozzájárulhatunk a határokon kívülre került magyarok helyzetének rendezéséhez” – írta Bölcskei Gusztáv püspök és Nagy Sándor főgondnok a református egyház körlevelében.

Körlevelet bocsátottak ki hétfőn a Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei is. „Kérjük és felhívjuk testvéreinket a szavazáson való felelős részvételre. Igenlő szavazatunkkal tanújelét adhatjuk annak, hogy az önhibájukon kívül határon túlra szakadt magyar testvéreinkkel közösséget vállalunk, hozzánk tartozónak tekintjük őket, amint ezt eddig is így vallottuk. Most sem tehetünk másként.”

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége arra biztatta közösségük tagjait, menjenek el a népszavazásra, és lelkiismeretük szerint döntsenek.
Tegnap a katolikusok után a reformátusok is cenzúrázással vádolták az MTV-t. Kifogásolták, hogy az egyházak álláspontját a kettős állampolgárságról a köztévé nem engedte megjeleníteni a vallási műsorokban.  A tévéelnök visszautasította a bírálatot.

Feljelentés MSZP-s szórólapok miatt

Rendőrségi és ügyészségi feljelentést tesz a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) a kettős állampolgárságot ellenző MSZP-szórólapok miatt. Mindezt Patrubány Miklós, a szervezet elnöke jelentette be tegnap. Elmondta: „a lakosságot súlyosan félretájékoztató” szocialista füzet címoldalán Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerepel. Patrubány szerint a szórólappal a kormány befolyásoló szándékkal beavatkozott a népszavazásba. Mindez ellentétes az alkotmánnyal és a magyar törvényekkel – tette hozzá az MVSZ elnöke.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!