Hírek

2004.11.25. 00:06

Bérleti díjat emelnek a Váci utcában

Tóth Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="290"] A patinás üzletek tulajdonosainak kevesebb bérleti díjat kellene fizetniük
[/caption]A Váci utcáról szóló cikkünk nyomán arra készül az V. kerületi polgármester, hogy megrendszabályozza a bevásárlóutca üzlettulajdonosait. Mint azt megírtuk, a nagy múltú üzletek vezetői kifogásolják, hogy szomszédságukban minőségen aluli boltok nyíltak az utóbbi években. Attól tartanak, hogy az utca elveszíti hagyományos arculatát és vonzerejét.
Steiner Pál ezért azt kezdeményezi, hogy a bérleti díjak megállapításánál részesítsék előnyben az exkluzív, nívós üzleteket. Így a hangulatos boltok bérlőinek kevesebbet, a Váci utca karakterébe nem illőknek több díjat kellene fizetniük. Azt is rendeletben szabnák meg, hogyan nézzen ki egy kirakat. Ezzel a raktárszerű vitrineknek szeretnék lehúzni a rolót. Kérdésünkre néhány üzletvezető azt is kifogásolta, hogy az utcai árusok csökkentik a forgalmukat. A polgármester ez ellen is fel kíván lépni. Korlátozni kívánja a kitelepülő árusok számát. A tervezetekről várhatóan a jövő év elején dönt az V. kerületi képviselő- testület.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!