Hírek

2004.11.08. 01:26

Becsapott újpesti lakók

Becsapva érzik magukat a IV. kerületi Nagyvárad Liget lakópark lakói. Az önkormányzat meghiúsítja azt a tervüket, hogy saját pénzükből helyreállítsák a lepusztult játszóteret. A lakóközösség 800 ezer forintot költött a terület rendbetételre, ám az önkormányzat váratlanul visszavette tőlük az ingatlant.

Vajta Zoltán

A lakók négy éve határozták el, hogy rendbe teszik a telket. Az önkormányzat ingyenes használatra átadta nekik a területet, ha vállalják a költségeket.

A közösség egyesületet hozott létre. Feltöltötték a gödröt, elvitették a szemetet. Többre nem futotta. Idén ősszel az egyesület jogosult lett arra, hogy a lakók felajánlják adójuk egy százalékát a szervezetnek. Így jutottak most nyolcszázezer forinthoz, amiből megépíthették volna a focipályát. Ám ekkor Hock Zoltán alpolgármester azonnnali hatállyal felmondta a szerződést. A lakók bírósághoz fordultak. Kaszai Viktória (40), az egyesület elnöke szerint csak a gazdasági bizottság dönthetett volna, amely korábban engedélyezte az átépítést.

A lakók a sportminisztérium pályázatán próbáltak pénzt szerezni az építkezéshez. Derce Tamás polgármester az utolsó pillanatban azt mondta, akkor járul hozzá, ha a szomszédok többsége aláírásával támogatja a játszóteret. Nem volt idő összegyűjteni az aláírásokat. Most meg lett volna a pénz, de visszavették a telket.

Derce Tamás polgármester:

A lakók nem tudták teljesíteni a vállalásukat. Két éve lejárt a szerződés, mégsincs játszótér. Ezért álltunk el a megállapodástól – közölte Derce Tamás polgármester. – Nem hagyjuk parlagon a telket. Aminek nincs gazdája, tönkremegy. Hozzátette: az önkormányzat nem tudhatott arról, hogy a lakók az adó felajánlott 1 százalékából már összegyűjtötték a pénzt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!