Hírek

2004.10.23. 13:07

Tárgyalja a sportbíróság a súlyemelők beadványát

Az athéni olimpián doppinggyanúba keveredett Gyurkovics Ferenc és Kovács Zoltán megvédheti magát Lausanne-ban, a Nemzetközi Sportbíróságon.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="150"] Gyurkovics Ferenc bizakodik abban, hogy a sportbíróság a javára dönt
[/caption]– Befogadta a Nemzetközi Sportbíróság Gyurkovics Ferenc és Kovács Zoltán indítványát, így bíróság elé hívjuk a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot – mondta a két súlyemelő jogi képviselője, dr. Hegedűs László. Gyurkovicsot és Kovácsot doppingvétség miatt kizárták az athéni olimpiáról és két évre eltilthatják őket a sportolástól. A sportbíróságtól azt kérik, hogy vizsgálja felül a NOB fegyelemi határozatait, és semmisítse meg azokat. Szeretnék elérni, hogy a bíróság mondja ki, nem volt korrekt a velük szemben lefolytatott eljárás, ami szerintük még a NOB szabályainak sem felelt meg.
A sportbíróság munkájában ötvenöt országból választott százötven bíró vesz részt. Köztük a volt vízilabdázó, dr. Dávid Gyula, aki elfogadta a súlyemelők felkérését, hogy képviselje őket a háromtagú tanácsban. A NOB-nak is fel kell kérnie egy választott bírót, a harmadikat maga sportbíróság bízza meg.
– A sportbíróság jóváhagyta Dávid Gyula személyét. Felszólította a NOB-ot, hogy öt napon belül csatolja a fegyelmi határozatokat, bennünket pedig arra, hogy jelöljük meg a bizonyítékainkat – mondta Hegedűs László.
– Nagyon örülök a sportbíróság döntésének. Bízom benne, hogy végre kiderül az igazság. Abban is reménykedem, hogy a tárgyalás eredményétől függően visszakapom az olimpiai ezüstérmemet, amiért tisztességgel megdolgoztam – mondta Gyurkovics Ferenc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!