Hírek

2004.10.16. 09:35

Keresztül Pest megyén

BAMA

Influenzafigyelő szolgálat
Pest megyében a négyszáz felnőtt és 200 gyermekháziorvos közül kijelölte a tisztiorvosi szolgálat a jelentésre kötelezetteket. Az ÁNTSZ november elején eljuttatja a háziorvosokhoz az influenza elleni védőoltás vakcináit, Pest megye ebben az évben 130 ezer adagot kap. Az oltóanyag az A és B vírus ellen is több hónapig tartó védelmet nyújt. (vs)

Budaörs KOSSUTH-EMLÉKMŰ
Új köztéri szobrot emeltek Budaörsön. A Kossuth Lajosnak állított emlékművet október 19-én, kedden avatják fel a Nefelejcs és Kossuth utca sarkán. A szobornál, amely Stremeny Géza, a városban élő szobrászművész alkotása, Katona Tamás történész mond beszédet. (rv)
Gödöllő Ebzárlat Még október 27-ig tart a város közigazgatási területén az ebzárlat és legeltetési tilalom. Az intézkedésre a rókák és egyéb vadon élő ragadozók veszettség elleni immunizálása miatt került sor. (lma)

Göd  Középiskolai ösztöndíj
A városban élő, hátrányos szociális helyzetű, nappali tagozatos középiskolai tanulókat támogatja ily módon az önkormányzat. Összesen harminc gyerek kaphatja a pénzt a tanítási év tíz hónapjára.
A pályázatok benyújtásának határideje október 22. (vs)

Isaszeg Kifüggesztették
Az isaszegi önkormányzat épületében kifüggesztették a település, valamint a Wellness Centrum területére vonatkozó szabályozási tervet. Az érdeklődők munkaidő alatt szabadon megtekinthetik a dokumentumokat. (lma)

Pilis Tízéves a kamara
A Pest Megyei Agrárkamara tízéves fennállása tiszteletére ünnepséget rendeznek október 22-én Pilis községben. Az egész napos programot dr. Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter nyitja meg. A borverseny után fakitermelési, majd lovasbemutató várja a vendégeket. (vs)

Solymár Harmincéves asszonykórus
Három évtizede alapították a Solymári Hagyományőrző Asszonykórust. Az ünnepeltek vasárnap délutáni hangversenyt tartanak az Apáczai Csere János Művelődési Házban. (ka)

Szentmártonkáta Helytörténet
A Községtörténeti Baráti Kör Könyvtár és Teleház dr. Kovács István helytörténész életéről és munkásságáról rendez kiállítást, amelynek megnyitója ma délután két órakor lesz a könyvtárban. A tárlat Pest Megye Önkormányzata Kulturális Alapjának támogatásával valósult meg. (vs)
 
Törökbálint Zöldhulladék
Az ingatlanokon és a közterületen keletkező gallyakat november 15-ig a polgármesteri hivatalba történt bejelentést követően díjmentesen elszállítja a Falugazda Csoport. (vs)

Vác Több munkahely
Bővült az álláskínálat a Pest Megyei Munkaügyi Központ váci kirendeltségének megállapítása szerint. Az előrejelzések azt mutatják, a foglalkoztatottak száma még mintegy három százalékkal nőni fog. A város munkaerő-tartalékai kimerültek. Várhatóan az ingázók közül többen helyben vállalnak majd munkát. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!