Hírek

2004.10.23. 00:00

Hírsáv

BAMA

Prodi készen áll a hosszabbításra
Maradna - A leköszönő Európai Bizottság távozó elnöke, Romano Prodi bejelentette, hogy az általa vezetett testülettel közösen készen áll az ügyvezetésre. Ha ugyanis az Európai Parlament a jövő héten leszavazná utóda, José Manuel Durao Barroso bizottságát, az Európai Unió „kormány” nélkül maradna.

Többórás műtéten esett át Fidel Castro
Jól van - A kubai néphez intézett levélben Castro tudatta
a lakossággal, hogy három és egynegyed órán át feküdt a műtőasztalon, amíg az orvosok összerakták nyolc darabra tört térdkalácsát, illetve begipszelték a lábát. A kubai vezető szerdán beszéd közben leesett a szónoki emelvényről. Levelében csak magát hibáztatta a történtekért.

Keresztény temetőt dúltak fel Eszéken
Vandálok - Feldúltak egy keresztény temetőt Eszéken és mintegy húsz katolikus és görögkeleti sírt meggyaláztak péntekre virradóra. A tettesek tizenöt sírkövet ledöntöttek, kilenc síron pedig megfordították a fakeresztet.

Bombariadó volt egy moszkvai repülőtéren
Pokolgép - Kiürítették Moszkva vnukovói repülőterét pénteken egy robbanószeres csomag miatt. A robbanószeres doboz egy sporttáskában volt, amelyet a belföldi forgalmat lebonyolító csarnokba akart bevinni egy férfi, de már a bejárati fémdetektoros ellenőrzésnél feltartóztatták.

A demokrata elnökjelölt az 1956-os forradalomról
Méltatás - John Kerry demokrata párti elnökjelölt pénteken közleményben méltatta az 1956-os magyar forradalmat, a nép szabadságvágyát és elszántságát. Kiemelte, hogy Magyarország teljes értékű partner a transzatlanti közösségben.

Szlovákia kevés menekültet fogad be
Kritika - A menekültek befogadásának kérdésében a világ minden országa nyitottabb, mint Szlovákia. Az ENSZ menekültügyi szervezete, az UNHCR pozsonyi főbiztosának szóvivője, Mária Cierna szerint „Szlovákia menekültügyi rendszere súlyos kívánnivalókat hagy maga után”. Ez a szemlélet nem felel meg az EU gyakorlatának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!