Hírek

2004.10.14. 09:36

Herényi nem tud számolni

MDF a kibeszélőbuli után most a lakitelekiek és a dávidisták szakítják tovább.

Stépán Balázs

Herényi Károly megbukott matekból. Rosszul számol. Öt képviselőt zárt ki a frakcióból. Hatot kellett volna. Ha Medgyasszay Lászlót is kidobja, egy csomó kellemetlenséget megtakarított volna. Nem ismeri a többismeretlenes egyenlet képletét. Nem gondolt arra, hogy a képviselő átpártol a lakitelekiekhez, akik ezzel ismét többségbe kerültek. Időnként leváltják Herényit és megválasztják Ékes Józsefet. Azután levelet küldenek a házelnöknek és értesítik, hogy kinek nem ér a neve, és ki a frakciófőnök, meg ki az igazi MDF-es. Szili Katalin törheti a fejét, hogy mit tegyen. Nem csoda, ha az iszonyatos hangzavarban nem jut eszébe a megoldás.
Tudós jogászok, az elnök asszony és mától már a bíróság is az MDF-fel lesz elfoglalva. A bíróságnak azt kell kideríteni, hogy ki tagja a pártnak, ki a frakciónak és ki a frakció főnöke.
Ha per, legyen kövér. De egy jó kövér per szétverte már a Kereszténydemokrata Néppártot, szétcsapott a kisgazdák soraiban. Felemésztette mindkét pártot, s nem nehéz megjósolni, mi várhat az MDF-re.
A frakció összeült egy „kibeszélő” partira. Talán nem gondolták végig: az MDF-ből először Csurka pártja vált ki, azután a Demokrata Néppárt tagjai. Úgy látszik, most a maradék, a lakitelekiek és a dávidisták szakítják tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!