Hírek

2004.10.14. 10:50

Félmilliárd forintot kap a labdarúgó-utánpótlás

Tegnap az MLSZ, az OTP és a Mol szponzori szerződést írt alá a Bozsik Labdarúgó Akadémia támogatásáról a Puskás-stadionban. A magyar gazdaság két legerősebb cége 550 millió forintot áldoz a sportág honi utánpótlásának nevelésére.

Lázár L.–Teszler V.

A megállapodás egy évre szól, az OTP és a Mol is 275-275 milliót ad. (Az MLSZ képviseletében dr. Bozóky Imre elnök, a bank nevében dr. Csányi Sándor, míg az olajvállalat részéről Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató ellenjegyezték a szerződést.) Az európai szövetség által is elismert, népszerű Bozsik-program gyakorlatilag tavaly év végén állt le. Az MLSZ ekkor mondta fel a képzést végző edzők szerződéseit a sportminisztérium utasítására. A központi támogatás megszűntével a helyi szövetségek nem tudták átvállalni a rendszer működtetésének költségeit.
A labdarúgás jövőjének támogatása az OTP és a Mol marketingstratégiájába is nagyszerűen illeszkedik. A Magyar Labdarúgó Szövetség számára pedig életbevágó. Nem véletlen, hogy a megállapodás aláírásakor a sportág legfontosabb honi személyiségei szinte kivétel nélkül megjelentek a Puskás-stadionban. Miközben a közvélemény eredményeket követel, Magyarország a labdarúgók lakossághoz mért számát tekintve Európa sereghajtói között kullog. A félmilliárdos támogatás egy évre fedezi a Bozsik-program működési kiadásait.
Az idei program az őszi kiskörzeti tornákkal kezdődik, és a jövő évi zánkai döntővel zárul. Az esemény százezer gyermek játékost mozgat meg. A Bozsik Labdarúgó Akadémia vezetője dr. Mezey György lesz.
Dr. Csányi Sándor arról beszélt, hogy időnként a cégek is félreteszik önös érdekeiket, és inkább távolabbi célokra áldoznak. Természetesen egy év alatt nem várhat senki csodát, de bízik abban, hogy hosszú távú lesz az együttműködés. Hernádi Zsolt azzal indított, hogy a foci több, mint egy sportág, első számú közösségi időtöltés. Az általa képviselt részvénytársaság is hosszú távon képzeli el a gyerekek futballjának támogatását.

Bozóky boldog

„Ez a százhárom éves magyar labdarúgás egyik legszebb napja – mondta

a szerződés aláírása után dr. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke. – Voltak már sikerek, nagy győzelmek, és ez a nap is ezek közé sorolható.

Tekintélyes vendégek

Az ünnepélyes aláíráson ott volt a vendégek sorában többek között Baróti Lajos, Illovszky Rudolf, Grosics Gyula, Bene Ferenc, Nyilasi Tibor, Gellei Imre, Róth Antal, valamint a volt miniszterelnök, Orbán Viktor is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!