Hírek

2004.10.23. 00:57

A szegénység ellen többfrontos harc indul

BAMA

Mihail Gorbacsov és más volt állam- és kormányfők az olaszországi Stresában folytatnak eszmecserét. Hazánkat Horn Gyula korábbi miniszterelnök képviseli. A magyar politikus kifejtette: az uniós alkotmány, a közös pénz és a reagáló fegyveres erők megteremtése lehetővé teszi, hogy az EU nagyobb szerepet vállaljon. A világszerte problémát okozó szegénység ellen a küzdelmet több „fronton” is meg kell vívni. A gazdasági folyamatokban mind jobban kidomborodnak a szociális és környezetvédelmi elemek. Horn Gyula szerint merőben új uniós agrárpolitikára van szükség. A jelenlegi szabályozás helyett kiemelten kellene támogatni a külföldi piacokon való megjelenést. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a reformok elodázása csak növeli a terheket.

A tavaly májusban megalakult Világpolitikai Fórum évente tartja tanácskozásait. Tavaly októberben Európa és az Egyesült Államok viszonyát, a világ új kihívásaira adandó lehetséges válaszokat vitatták meg Torinóban. A ma záruló tanácskozáson a szegénység mellett más világpolitikai problémák is terítékre kerülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!