Bridgestone gyáravató

2017.10.26. 11:08

Orbán Viktor miniszterelnök: „Európa legbiztonságosabb és leggyorsabban fejlődő térsége Közép-Európa”

Október 26-án adták át a Tatabányai Ipari Parkban a Bridgestone kibővített gyárát. Az avatón Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott.

kemma.hu/MTI

Fotó: Hagymási Bence

Orbán Viktor miniszterelnök, Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója, Bencsik János fideszes országgyűlési képviselő, Adolfo Llorens, a Bridgestone Manufacturing Európa, Közel-keleti és Afrikai (EMEA) régiójának senior alelnöke és Dzsunicsi Koszuge, Japán budapesti nagykövete (takarásban) vett részt a társaság kibővített gumiabroncsgyárának avatóján.

– Magyarország nem sikersziget, hanem Közép-Európa része, amelynek országai együtt emelkednek fel – mondta Orbán Viktor kormányfő a gumiabroncsokat gyártó japán Bridgestone 85 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházásának átadásán csütörtökön, a Tatabányai Ipari Parkban.

A miniszterelnök hozzátette, kiemelkedő a négy visegrádi ország gazdasági növekedése. Ha országaink teljesítőképességét nem számoljuk, az Európai Unióban szinte nincs növekedés. Európa legbiztonságosabb és leggyorsabban fejlődő térsége Közép-Európa – fogalmazott. Orbán Viktor elmondta: a japánok az eredeti üzem mellé 85 milliárd forintért az eredetinél kétszer nagyobb gyárat építettek, amelynek révén 500 új munkahely jött létre. A beruházáshoz a kormány közel 2,4 milliárd forint támogatást adott – mondta a miniszterelnök.

(Borítókép: Hagymási Bence)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!