Kalifa Himalája Expedíció 2018

2018.07.20. 11:09

Még van esély magyar csúcshódításra a Himalájában

Suhajda Szilárd és Klein Dávid, a Kalifa Himalája Expedíció 2018 két tagja az életveszélyes időjárás miatt kényszerült elhalasztani a csúcstámadást.

kemma.hu

Suhajda Szilárd és Klein Dávid nem adja fel, és amint lehet, újra nekivágnak a több mint nyolcezer méter magas csúcsnak

Forrás: Kalifa

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a volt esztergomi főiskolás, Suhajda Szilárd és mászótársa, Klein Dávid a nagymennyiségű hó és a változó időjárás miatt kénytelen volt elhalasztani a Himalája 8080 méteres Gasherbrum csúcsának meghódítását. A legfrissebb hírek szerint egy olasz társuk, Mario társaságában sikerült épségben visszaérniük az alaptáborba.

A két magyar fiatalember megszenvedte a leereszkedést, Dávid elmondása alapján a japán kuloár meredek sziklafalán például folyamatosan zúdult le a hó. A fiúk a háromnapos kemény erőpróba után teljesen kimerült állapotban, de egészségesen érkeztek meg az ötezer méteren levő táborba.

Mégsem volt felhőtlen az örömük, hiszen a magyar-olasz-német expedíció két tagja, a német Luis Tränkner és az olasz Giampaolo Corona a vihar ellenére úgy döntöttek, tovább mennek – írták a Kalifa oldalán. Egy órával ezelőtt, július 20-án, magyar idő szerint tíz órakor pedig arról számoltak be, hogy a két vakmerő hegymászó 18-án felért a csúcsra, és már vissza is értek a táborba, a többiekhez.

Suhajda Szilárd és Klein Dávid nem adja fel, és amint lehet, újra nekivágnak a több mint nyolcezer méter magas csúcsnak (Fotó: Kalifa)

Az időjárás függvényében még van reális esélye egy újabb magyar csúcsmászásnak.

„Bár az alaptábor lakosságának körülbelül 80 százaléka hazament vagy hazamegy, mi azonban, ha az időjárás – főleg a következő napokban leeső hómennyiség – ezt megengedi, készen állunk egy újabb kísérletre” – mondta el Klein Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában